Povídání s letošním vítězem klubové ankety
pátek 12. července 2019

Štěpán Kubeš převzal cenu pro nejlepšího Letce sezony

Po minulé sezoně vyhrál prestižní klubovou anketu a tento týden cenu pro nejužitečnějšího Letce sezony převzal. Tedy přesněji řečeno: převzal rovnou dvě ceny. Kromě putovní křišťálové trofeje s vyrytými jmény všech vítězů Štěpán Kubeš od vedení klubu obdržel i šek v hodnotě 20 tisíc korun na hokejovou výbavu v obchodě JB Sport. "Moc si toho vážím a je to pro mě velká motivace," svěřil se.

Útočník 7. třídy byl při předávání viditelně nervózní, ale tuhle cenu mu už nikdo nevezme. Z rukou šéftrenéra letňanské mládeže Martina Rouska a Marka Čurilly, jenž Štěpána vedl v 7. třídě, obdržel jak nádherný pohár, tak voucher. 

Když dostal otázku, co si za tučný šek pořídí, neváhal: "Brusle, hokejku, helmu a vestu." 

Celé video z Ice Areny si můžete pustit na facebookovém kanále Letců ZDE.

Stále ještě 11letý klučina, který oslaví své 12. narozeniny v srpnu, ovládl anketu LETEC SEZONY s náskokem dvou bodů. Celkem pro něj hlasovalo sedm klubových trenérů. 

Na putovní trofeji je jeho jméno vyryto jako šesté v pořadí. Vůbec poprvé v historii této ankety ji vyhrál hráč žákovské třídy. 

"I proto jsem na něj nesmírně hrdý a mám z toho obrovskou radost. A hrozně mu to přeji, protože ten kluk je neskutečně pracovitý," řekl kouč Marek Čurilla. "Doufám, že mu to nestoupne do hlavy. Nemyslím si, že zrovna Štěpán je ten typ."

"Ať se ti daří dál v osobním životě i v hokeji a dosáhneš ještě lepších výsledků," popřál hokejistovi Martin Rousek  "A hlavně ať ti drží zdraví, protože to je nejdůležitější," dodal Marek Čurilla.

Samotný hráč přiznal, až anketu sleduje a výsledek mu udělal vekou radost. A povzbudil ho do další práce.

Ostatně sám při svém krátkém proslovu na závěr pronesl: "Budu hrát hokej, dokud neumřu," čímž rozesmál oba trenéry. V zákulisí už se rozpovídal o něco více: "Tuhle anketu sleduju delší dobu, hodně mě překvapilo, když jsem ji vyhrál. Ale jsem za to strašně rád, moc to pro mě znamená."

Štěpán Kubeš pochází z početné rodiny, má celkem šest sourozenců - nejstarší sestře je 26 let, nejmladšímu bratrovi čtyři roky. "Hodně spolu doma soutěžíme a hrajeme různé hry. Někteří se jdou někdy i podívat na můj zápas."

S hokejem začal v pěti a půl letech a stejně jako jeho vrstevníci i on má svůj oblíbený klub. V NHL je to Dallas Stars, v extralize zase Mladá Boleslav. A s ní je i spojen jeho hokejový idol.

Možná vás překvapí odpověď, zeptáte-li se na jeho sportovní vzor: "David Výborný," odpoví Štěpán bez váhání. "Vždycky se mi líbilo, jak hraje, ale osobně jsem se s ním zatím nikdy nesetkal. Sám rád hraju v útoku a tvořím hru. Ale někdy taky vypomůžu v obraně."

Minulou sezonu odehrál celou ve starším ročníku, trenéři oceňovali jeho přístup, pokoru a nesmírnou pracovitost. Podle některých mu výkonnost výrazně poroste, pokud se na ledě zbaví ostychu mezi staršími.

Štěpán ale nezapomene poděkovat svému hlavnímu trenérovi Marku Čurillovi. "Je férový, hodně s námi komunikuje a snaží se poradit. Zlepšil jsem se v bruslení a hlavně v blokování střel. A vím, že je to jeho zásluha," dodá na závěr.

Teď si užije ještě měsíc volna. V srpnu už se začne připravovat na novou sezonu.

Motivace je velká - potvrdit to, za co byl nyní odměněn.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka