Žákovské týmy hrály další soutěžní kola
pondělí 11. února 2019

Šestka i sedmička uspěly. Páťáci mají bod, osmáci žádný

Neděli nabitou soutěžními zápasy mají za sebou žákovské týmy Letňan. A jednu pondělní předehrávku k tomu. Zatímco sedmička si na domácím ledě připsala přesvědčivé vítězství nad Kobrou, pětka se se stejným soupeřem o body dělila. Šesťáci zase slavili výhru na ledě PZ Kladno. Od stejného soupeře naopak utrpěli vysoký debakl osmáci, kteří o den později byli podobně neúspěšní i doma s Hvězdou.

Pětka dotahovala zaváhání ze začátku 

Páťáci neprožili příliš šťastný zápas, byť v domácím boji proti Kobře nakonec zachránili alespoň bod za remízu 4:4. Dotahovali totiž manko 0:2 a 2:4. 

Letci nezachytili už vstup do utkání, když po prvních dvou střelách inkasovali první dvě branky a trenéři tak rychle vystřídali brankáře. "Všechno bylo už od začátku špatně," říkal trenér David Pojkar.

Na mužstvu neviděl především aktivní pohyb. "Tak jako umíme hráče pochválit, tak musím přiznat, že tentokrát to nešlo snad nikomu. Ale pořád to jsou malé děti, takže to musíme tak brát," povídal. 

Přesto neuhne od plánu, který asi nepotěší jeho svěřence: "Chlapcům chyběl pohyb. Tak si ho připomeneme na úterním tréninku, mají se na co těšit."

Letňany - Kobra Praha 4:4 (2:2, 2:2, 0:0)
Branky domácích: Pashkovsky, Polka, Pojkar, Burda. Asistence: Rybák, Burda, Bosák, Václavík.

Šestka si šla pro body jistým výkonem

Šesťáci ve třech předchozích vzájemných zápasech nasázeli PZ Kladno vždy přes deset gólů, a tak bylo jasné, že jsou papírovým favoritem. Tentokrát chyběl k dvoucifernému výsledku jediný gól, Letci vyhráli 9:3.

"Byla to teď ze všech čtyř zápasů nejtěžší pézetka, podle mě tam měli tři, čtyři nové kluky a bylo to znát," vyprávěl trenér Ladislav Kadaně. "Zahráli jsme si zápas ne proti úplně slabému soupeři a náš výkon mě potěšil."

Jeho tým si šel jistě za výhrou už od první třetiny, skóre postupně navyšoval a zápas kontroloval. "Odehráli jsme ho velmi dobře, kluci si zaslouží pochvalu," hodnotil kouč.

Co se mu líbilo nejvíce? "Podali jsme komplexní výkon, byli jsme neustále v pohybu, dávali jsme si přesné přihrávky a zakládali dobré akce. Soupeř byl těžší, než jsme čekali, ale to je jedině dobře." 

PZ Kladno - Letňany 3:9 (1:4, 1:2, 1:3)
Branky hostů: Novotný 4, Vítek 3, Topol, Čermák. Asistence: Vítek 2, Surkov 2, Topol, Benda, Svoboda, Voňka.

Sedmičku nezastavil ani krátký kolaps

Sedmáci před týdnem neunikli trenérově kritice, ovšem zdá se, že si proti Kobře vzali ponaučení. Pražského rivala totiž porazili 5:3 a kouč tentokrát chválil.

"Na rozdíl od minulé soboty jsme tentokrát podali perfektní výkon, kluci se mi moc líbili, opravdu je musím pochválit," hodnotil Marek Čurilla. "Hráli jsme s nasazením, tvrdě do těla, ale čistě."

Zaskočil ho jen jeden moment - to když Letci vedli 5:1 a měli přesilovou hru, během níž inkasovali hned dvakrát v rozmezí asi deseti vteřin. "Sotva jsem rozdýchával první gól, už tam byl další. To jsem absolutně nepochopil."

Ani to ale trenérovi dojem ze zápasu nezkazilo. "Soupeře jsme kvůli tomuhle zkratu vrátili trochu do hry, ale utkání jsme kontrolovali i tak. Zvládli jsme to přesně podle představ, což mě těší," uzavřel Čurilla.

Letňany - Kobra Praha 5:3 (3:1, 2:0, 0:2)
Branky domácích: Šedivý, Klíma, Neuhäusl, Kudrna, Motlíček. Asistence: Kurka 3, Hnízdil. 

Osmička musela přetrpět dva debakly 

Osmička v letošní sezoně sbírá mnohem více porážek než vítězství a tentokrát musela skousnout dva tvrdé debakly. Nejprve o víkendu prohrála 0:8 na ledě PZ Kladno, v pondělní předehrávce zase padla 2:10 s Hvězdou.

"Je to pro kluky těžké období, protože téměř každý zápas prohráváme," nehledal výmluvy trenér Ladislav Kadaně. "Dokážu se vcítit do jejich kůže. Když dostaneme dva góly, hráči jdou psychicky dolů, začnou jim odskakovat puky a už se jim nechce tolik hrát."

Ostatně to se stalo i v obou posledních případech. "Přitom pořád máme v týmu kluky, kteří uměli v minulé sezoně vyhrávat. Ani proti Kladnu to nebylo úplně nejhorší, jenže pak třikrát inkasujeme a naopak své šance neproměníme," povzdechne si Kadaně.

V psychickém útlumu byl jeho tým i proti Hvězdě. "Hvězda má dvě lajny na velmi slušné úrovni, rozdrtila nás." Existuje za současné situace řešení? "Potřebovali bychom nějaké šťastné vítězství, aby to mužstvo zase nakoplo," uzavírá.

PZ Kladno - Letňany 8:0 (1:0, 5:0, 2:0)

Letňany - Hvězda Praha 2:10 (0:5, 2:3, 0:2)
Branky domácích: Svoboda, Horáček. Asistence: Merenus, Britsky.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka