Letci hledají cestu, jak najet na vítěznou vlnu
čtvrtek 10. ledna 2019

Dorost bez šance na postup. Chce zkoušet mladší hráče

Sérií už sedmi porážek v řadě zahájili nový rok dorostenci Letňan. Po neúspěšném víkendu si přejí nelichotivou šňůru co nejdříve ukončit. Jenže šance na návrat do extraligy už je ztracena, a tak tým Martina Rouska bude čím dál více nasazovat hráče z osmé třídy. Letňany už v první lize hrají pouze o udržení. "A ohrávat mladší kluky je ta nejsmysluplnější cesta, jak teď sezonu dohrát," tvrdí trenér.

Jak už bylo zmíněno - Letci jakékoliv naděje na postup ztratili zhruba před měsícem, a tak z dobré vůle uvolnili i svou největší oporu. Jakub Tůma šel k udržení extraligy vypomoct do konce sezony Kobře. A jeho absence je v Letňanech citelně znát.

Po pěti porážkách v prosinci tým prohrál i první dvě lednová utkání. Naposledy s Benátkami nad Jizerou a rezervou Mladé Boleslavi. 

Letňany se sice probojovaly z úvodní fáze sezony do nadstavby, tam už jim ale síly nestačily. Od ledna do jara tak prakticky nebudou mít ve finálové skupině o co hrát. 

"Takže si začínáme zkoušet hráče z osmé třídy," tvrdí Rousek.

Ten si je osobně vybírá. Jako šéftrenér žákovských kategorií má totiž v klubu na starost i sledování tréninků či zápasů. Podle výkonů rozhoduje o tom, který z osmáků může nakouknout předčasně do dorostu. 

V poslední době se to povedlo třeba Hrdinkovi, Jelínkovi, Britskému či Helusovi. Brankáři Cinka se Stránským se v dorostu objevují během celé sezony.

"Když chceme hrát na tři lajny, aspoň si ty mladé ohrajeme. Uvidíme, v jakém světle se ukáží, ale přechod do starší kategorie jim může jen pomoct," dodává Rousek s tím, že takovou příležitost si musí hráč zasloužit. 

Do konce ledna se dorost utká ještě s pražskou Hvězdou, rezervou Slavie a Kolínem. 

Poslední výhru zaznamenal 25. listopadu.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka