Žáci mají za sebou náročný víkend
úterý 16. října 2018

Sedmáci dominovali. Ostatní žáci ovšem zůstali bez bodu

O víkendu se do ostrých bojů pustili také letňanští žáci, kteří si ani tentokrát příliš radosti neužili. Pětka sehrála dvojzápas s Mělníkem a Neratovicemi. V obou případech čelila starším protihráčům, a tak neměla příliš šancí. Šestka s osmičkou zase narazily na silnou Slavii a vyrovnaně hráli pouze šesťáci. Sedmička jako jediná brala zasloužené vítězství po dominantním výkonu, který ocenili trenéři.

Pětka čelila nefér přesile 

Po skvělém úvodu do soutěže si páťáci vybrali slabší víkend. V sobotu vyjeli do Neratovic, kde padli vysoko 1:10, o den později doma nestačili na Mělník, kterému podlehli 3:7.

Nutno ovšem podotknout, že Letci už před zápasem s Neratovicemi neměli dobrou výchozí pozici. "Nechci to moc komentovat, měli tam 10 hráčů ročníku 2007. Naši prostě hráli proti o kategorii starším klukům," popisoval trenér Martin Uldrich.

"Tři čtvrtiny našich hráčů jim bylo po pas. Některý zákroky byly hrozný, rozhodčí se také moc nepředvedli. Jsem hlavně rád, že to kluci přežili ve zdraví a nikomu se nic nestalo," přibližoval situaci Uldrich.

Den na to se situace bohužel opakovala. I Mělník měl přes polovinu soupisky o rok starší. Páťáci k tomu byli ještě poznamenaní ze sobotního duelu. "Kluci byli trošku ustrašení z té soboty. A navíc Mělník na nás nastoupil s úplně jiným mančaftem, než když se hrálo u nich."

Pravdou je, že Letci neměli zrovna den. Dlouho se jim nedařilo střelecky prosadit, dvě branky dali až v závěru zápasu. "Z dvaceti střel jsme osmnáctkrát netrefili branku. To je fakt. Vzhledem k okolnostem nám ale tenhle víkend příliš neukázal a pro nás není směrodatný," poznamenal letňanský kouč.

Neratovice - HC Letci 1:10 
Branky hostů: Rybák.

HC Letci - Mělník 3:7 (2:0, 1:0, 2:2)
Branky domácích: Lomoz, Bosák, Pojkar. Asistence: Špaňo, Bosák, Polka

Šestka držela krok s favoritem

Šestka to v posledních dvou týdnech neměla snadné. Nejprve padla doma se Spartou, a teď musela čelit ještě možná silnější Slavii. Překvapení se nekonalo, Letci prohráli 4:7.

Za výkon se ale stydět určitě nemusí, i když se v jejich hře objevilo několik chyb. "Narazili jsme na nejtěžšího soupeře, který letos ještě neztratil ani bod. My chybovali a trápili se v koncovce," vysvětloval trenér Ladislav Kadaně.

Letňanům utekl především úvod utkání. Ve třetí části už to ale vypadalo nadějně. "Zahráli jsme tam dobře. Mám radost, že jsme se jich drželi. Bohužel nevyužili jsme několik slibných příležitostí," uzavřel kouč.

Slavia - HC Letci 7:4 (4:2, 3:1, 0:1)
Branky domácích: Surkov, Vítek, Švec, Novák. Asistence: Štefanča, Čermák, Surkov, Barninec, Svoboda.

Dominance v podání sedmáků

Sedmáci se naposledy prezentovali bojácnou hrou proti Mladé Boleslavi, která trenérům nemohla udělat radost. Teď ale bylo vše jinak. Letci naprosto suverénním výkonem porazili Neratovice vysoko 9:1. 

"Musím kluky strašně pochválit, byl jsem spokojený. K duelu přistoupili suprově, k ničemu jsme soupeře nepustili," chválil své svěřence kouč Marek Čurilla.

Minulou sezonu to přitom bývaly se stejným protivníkem vyrovnané bitvy. I s výpomocí čtyř starších hráčů teď ale nedali Letci Středočechům šanci. "Starší kluci udělali dobrou práci, dali hodně branek," dal Čurilla kredit posilám. 

I přesto byl přesvědčený, že by to bez nich mužstvo zvládlo podobně. "Přehráli jsme je ve všem, neskutečně dobrý výkon. My jsme je k ničemu nepustili, kluci dělali přesně, co jsme po nich chtěli," uzavřel spokojený trenér.

Neratovice - HC Letci 1:9 (0:3, 1:2, 0:4)
Branky domácích: Hájek 3, Vančura, Kubeš, Porubský, Ciolek, Hynek, Štípek. Asistence: Ciolek, Hynek, Panýr, Vančura, Štípek, Klíma, Hájek.

Osmáky zabrzdila černá minutka

Trápení osmičky pokračuje dál. Jen málokdo asi čekal, že to změní zápas na Slavii. Sešívaní byli lepší a po zásluze vysoko vyhráli 13:2. Letci tak s oběma pražskými "S" obdrželi dvojciferný počet branek.

Trenér Ladislav Kadaně nemohl najít slova, z výsledku byl zklamaný. "Těžko se mi to hodnotí. Sedmnáct minut to byla celkem slušná partie, i když nás mírně přehrávali. Pak jsme ale inkasovali třikrát během minuty a bylo zle."

Letňanům se sice v prostředním dějství povedlo snížit na 1:3, jenže Slavia pak znovu ukázala svoji sílu, když několikrát udeřila. "Mají tam dva vynikající kluky, kteří nás porazili. Oni sami udělali asi deset bodů," všiml si Kadaně.

Osmáci si teď mohou odpočinout od soutěžních utkání. O víkendu je čeká pouze přátelák s Černošicemi, ve kterém si budou chtít spravit chuť. "Věřím, že se dobře navnadíme a příští týden úspěšně zvládneme vstoupit do druhé části soutěže," připomněl kouč souboj s kladenskou "Pézetkou".

Slavia - HC Letci 13:2 (3:0, 4:1, 6:1)
Branky domácích: Hájek, Hynek. Asistence: Štípek.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka