Letci budou moci spatřit slavný pohár zblízka
pondělí 09. července 2018

Letňany zažijí oslavy se Stanley Cupem. Už tuto středu!

Už ve středu 11. 7. se v Letňanech odehraje velký hokejový den, na sever Prahy totiž poprvé v historii dorazí Stanley Cup. Slavnou trofej pro vítěze NHL si bude po 24 hodin užívat Jakub Vrána, letňanský odchovanec v barvách Washingtonu Capitals. Odpolední oslavy poblíž Ice Areny se odehrají v režii městské části Letňany, která akci organizuje. Letci si ale budou moci pohár zblízka prohlédnout.

Jakub Vrána si Stanley Cup převezme od Michala Kempného, který si oslavy užije v úterý na Moravě. Brzký červencový termín se oproti zvyklostem uskuteční v Česku díky Alexandru Ovečkinovi, který toto privilegium dostal jako největší hvězda týmu, a tak už o víkendu slavil s trofejí v Rusku.

Pohár tak putuje z východu Evropy směrem přes Českou republiku do dalších evropských zemí. Až poté si ho užijí spoluhráči v zámoří, kde jindy štafeta s pohárem spíš začíná.

Letňanská lokalita byla pro Jakuba Vránu logickým výběrem. Vždyť 22letý útočník zde hokejově vyrůstal a po každé sezoně tu také tráví léto. K Letcům má stále silné pouto, proto svolil k tomu, že si slavný Stanley Cup budou moci během středy zblízka prohlédnout i členové letňanského klubu. 

Přesný čas a pravidla prohlídky koordinuje sportovní manažer Tomáš Blažek ve spolupráci s vedoucími jednotlivých tříd, takže děti a jejich rodiče by měli včas dostat přesné informace.

Hlavní, zhruba tříhodinové oslavy ale proběhnou u hlavního vchodu do Obchodního centra Letňany. 

Slavnostní program pro širokou veřejnost, který má moderovat herec Martin Dejdar, začne od 15 hodin a jeho součástí bude mimo jiné vystoupení skupiny Kabát Revival WEST. Dojde také na hráčovu autogramiádu. 

Oslavám bude předcházet tisková konference, jež se koná na radnici městské části Praha 18. Po ní se Jakub Vrána přesune do blízkosti Ice Areny i s pohárem, který jako tradičně dorazí v doprovodu vlastní ochranky. 

Stanley Cup se v České republice objeví po třech letech.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka