Největší pochvalu dostaly čtyřka a osmička
středa 31. ledna 2018

Bodově hojný víkend. Žádný ze čtyř týmů žáků neprohál

Zatímco před týdnem z pěti týmů jediný remizoval a ostatní prohrály, o uplynulém víkendu došlo také k jedné remíze. Ovšem zbytek žáků naopak slavil vítězství. Čtyřka porazila Spartu, šestka Strakonice a sedmička Nymburk. Jediní osmáci si připsali v souboji se Strakonicemi bod, ale cenný. Páťáci se tentokrát svého utkání nedočkali, neboť jim soupeř z Nymburka na poslední chvíli mistrovský zápas zrušil.

Čtyřka těžila ze změny tréninku  

Čtvrťáci zatím spořádaně střídají výhry s porážkami, a tak ve svém čtvrtém zápase porazili 5:4 rivala ze Sparty. Vyrovnané utkání bylo dramatické až do samotného konce.

"Týden před utkáním jsme změnili tréninkové jednotky, zařadili jsme do nich víc přihrávek," prozradil trenér Martin Uldrich. "Když jsme totiž předtím hráli u nich, měli jsme problém si přihrát. Teď nám to výrazně pomohlo."

Kádr Letců byl přitom oslabený. Některé hráče postihla nemoc, jiní odjeli na víkend na hory. "Takže těm, kteří to odehráli, chci poděkovat," nezapomněl pochválit Uldrich.

"Na to, že jsme hráli ve 12 lidech, kluci podali super výkon. Se zápasem proti Spartě jsem spokojený."

4. třída: HC Letci - Sparta Praha 5:4 (1:1, 2:0, 2:3)
Branky domácích: Bosák 2, Burda 2, Prunner. Asistence: Hladký 2, Burda, Šorf.

Šestka nepřesvědčila výkonem    

Šesťáci po třech předchozích porážkách konečně naplno bodovali, ostatně se Strakonicemi mají v sezoně stoprocentní bilanci a i tentokrát je porazili, s konečným skóre 8:3.

Vítězství trenér David Pojkar ale nijak nepřeceňoval a ani výkon jeho svěřenců ho extra neoslnil. "Z naší strany to nebylo odehráno na sto procent, ale aspoň si kluci dali nějaké góly. Jinak jsme se spíš přizpůsobili soupeři."

Letci skóre postupně navyšovali, ovšem jejich kouč přiznává: "Kdybychom hráli proti silnějšímu týmu, máme velké problémy."

Celý týden se proto snaží s mužstvem dál pracovat na zlepšení. "Vypadli jsme ze zápasového rytmu, takže se musíme rychle vrátit poctivou prací a stoprocentním tréninkem zpátky. Jinak to nevidím."

6. třída: HC Letci - Strakonice 8:3 (3:1, 1:0, 4:2) 
Branky domácích: Hájek 3, Hynek 2, Kudrna, Panýr, Neuhausl. Asistence: Panýr 2, Hynek, Neuhausl, Ciolek, Křenek.

Sedmička si užila povinné body  

Sedmáci neprohráli už deset utkání v řadě, tentokrát se jim do cesty postavil Nymburk. A tohoto soupeře porazili stejným skóre jako v posledním vzájemném zápase - tedy 12:2.

"Z naší strany to ale nebylo dobré utkání, byli jsme nesoustředění," neoslnil výkon svých svěřenců trenéra Ladislava Kadaněho. "Nebylo to zkrátka ono."

Co tím měl na mysli? "Hráli jsme jako na houpačce, jednou to bylo nahoře, jednou dole. Evidentně nám chyběla koncentrovanost, protože se v sezoně potýkáme spíš se slabšími soupeři."

O výhře navíc rozhodla už první třetina, kterou jeho tým vyhrál 7:1. "Po zápase vlastně bylo už po 20 minutách."

7. třída: HC Letci - Nymburk 12:2 (7:1, 2:0, 3:1)
Branky domácích: Vosmík 4, Tejkl 3, Mišovic 2, Horáček 2, Hrdinka. Asistence: Flieger 4, Sitarčík 4, Hnízdil 2, Štípek 2, Hrdinka 2, Mišovic, Vosmík.

Osmička uspěla svou týmovostí   

Osmáci tři předchozí zápasy prohráli, teď si připsali alespoň bod za remízu 6:6 proti Strakonicím. Byl to cenný bod, protože tomuto soupeři v sezoně dosud vždy podlehli.

Kvalitní utkání si pochvaloval i trenér Frank Kučera, kterého hráči mile překvapili. Navíc dokázali dvakrát v zápase dotáhnout gólovou ztrátu. "Líbilo se mi, že kluci pochopili, že musí makat," hodnotil letňanský kouč.

Do tohoto utkání pozměnil taktiku. Půjčil si pár hráčů ze sedmé třídy a sestavu upravil na 12 útočníků a 6 obránců. Jeho tah se vyplatil. "Chválím naší produktivitu i týmovost, kluci hráli do těla, chodili do střel, takhle si to představuju v každém zápase."

Slova chvály měl i pro vypůjčené sedmáky. "Byla na nich vidět chuť do hry, snad si od nich vzali příklad i ti starší. Jsme teď v ideálním rozpoložení jet do Tábora a důstojně tam vyhrát."

8. třída: HC Letci - Strakonice 6:6 (1:3,3:1,2:2) 
Branky domácích: Kudrna 3, Blažek, Vosmíka, Strnad. Asistence: Blažek 2, Horáček, Stich, Křišťan, Jebousek.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka