Letci nestačili na Slaný, ve středu hrají doma
sobota 21. října 2017

Čekání trvá. "Áčko" prohrálo počtvrté v řadě, je poslední

Čtyři neúspěchy v řadě je dostaly ke dnu. Tedy přesněji - k tomu tabulkovému. Letňanští muži se proti Slanému prosadili pouze jednou a po porážce 1:4 se propadli na poslední místo. Sobotní zápas přitom zakončil první čtvrtinu druholigové skupiny Západ... Už za pár dní přichází na řadu první odveta v sezoně. Letci od nového týdne hrají domácí bitvy ve středu a do Ice Areny se chystá lídr z Jablonce.

Duel s vedoucím Jabloncem nad Nisou bude hodně těžké sousto. A série velkých výzev jen tak neskončí. Letňanští by potřebovali nutně bodovat, jenže v každém zápase teď budou papírovými outsidery. 

V jiné roli nyní jako poslední tým tabulky ani hrát nemohou.

V sobotu je totiž přeskočily Řisuty, které se hubeným triumfem 1:0 nad Trutnovem odrazily ode dna a nechaly vzadu právě mužstvo Aleše Tottera. I to hrálo doma se Slaným nadějný zápas, ovšem pouhé dvě třetiny, když na 1:1 srovnal Dominik Volek.

V té třetí inkasovalo tři branky. A znovu prohrálo. "Nejsme schopni se gólově prosadit a navíc se to neustále opakuje. Nedokážeme momentum utkání strhnout na svou stranu," litoval trenér Totter.

Jeho výběru chyběl důraz v předbrankovém prostoru, těžko se dostával k odraženým pukům. A když se v závěru prostřední části nadechoval k tlaku, zbytečně ho zabrzdilo vyloučení. Soupeř udeřil rozhodujícím gólem ve 47. minutě, pak výhru dvěma pojistkami pečetil. 

"Co nám zbývá... Musíme se z toho poučit a dál pracovat na detailech," pronesl letňanský kouč. Slaný přitom k poražení byl - doteď měl před Letňany jen dvoubodový náskok...

Letci mají po deseti zápasech dvě vítězství za tři body. Herně za svými soupeři nezaostávají, spíše chybí klid v koncovce, možná i víc nasbíraných zkušeností. Do toho pár hráčů na marodce, a problém je na světě.

"Ale tuhle cestu, tu sázku na mládí jsme si vybrali a neuhneme z ní," věří Totter. "Současná situace nás mrzí, ale postavili jsme to v létě na zelené louce a musíme být trpěliví. Třeba nás to donutí ještě víc makat."

Druhá liga se v novém týdnu přehoupne do druhé čtvrtiny základní části. Pro Letce to nově znamená hrací dny ve středu. Proti jasnému favoritovi jim nikdo nevěří, tým teď může jedině překvapit. 

Navzdory momentální situaci však zlomený není. Třebaže kouč přiznává, že doufal ve větší bodový zisk, a tak se v něm po sobotě mísí rozporuplné pocity. "Přál bych si, abychom tu bojovnost přetavili v góly a výsledky. Koncovka je v současnosti náš největší problém."

Zrovna jablonečtí Vlci jsou silným mužstvem, které v úvodní čtvrtině inkasovalo ze všech nejméně. První vzájemný souboj skončil z pohledu Letňan 2:6.

Jak dopadne odveta? Středeční duel začíná v 18.20 a vstupné se nemění: 60 Kč pro dospělé, 30 Kč pro děti do 15 let a vstup zdarma pro děti v letňanském dresu. 

11. kolo: HC Letci - Slaný 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 34. Volek (F. Kučera) - 25. Macháček (Lidák, Kellerstein), 47. Sýkora (Cestr, Sklenička), 50. Sýkora (Hora, Fojt), 59. Macháček (Kubinčák, Hora). Rozhodčí: Battěk - Schopf, Ovsík.

12. kolo: HC Letci - Jablonec n. N. (středa 25. 10. od 18.20)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka