5. a 7. třída hravě vyhrály, 6. a 8. už ne
úterý 10. října 2017

Žáci? Jedni si přejí těžší soupeře. A druzí jich mají až až

Jedni vyhrávají gólovými kanonádami, ale spokojeni stejně příliš nejsou. Druzí si připsali další porážku, přesto si stěžovat určitě nemohou. V žákovských ligách Letců dochází k paradoxní situaci: zatímco pátá i sedmá třída žehrá na nedostatek silných soupeřů, šesťáci i osmáci jich mají požehnaně. Z toho se také u zmiňovaných ročníků odvíjí naprosto rozdílné výsledky - dvě vítězství a dvě porážky.

Pětce chybí víc náročných zápasů

Pětka si zatím ve své skupině neužila příliš vyrovnaných zápasů, a tak si v neděli proti Kutné Hoře znovu s chutí zastřílela. Tentokrát se konečný výsledek klání zastavil na skóre 14:4.

"Kutná Hora neměla špatné výsledky, a tak jsem čekal pořádnou bitvu," přiznal trenér Marek Horáček. "Je pravda, že jsme přežili dvě tři dobré šance a podržel nás brankář, ale pak už jsme to kontrolovali." 

Po úvodní třetině bylo prakticky rozhodnuto. Postupně Letci svůj náskok ještě navyšovali a mohli si tak připsat už šesté vítězství z dosavadních sedmi odehraných zápasů. "Kluci vyhráli další utkání, ale já bych byl raději, kdybychom se na výhru pořádně nadřeli a museli bojovat až do konce."

Následující víkend páťáky čekají rovnou dvě kola. V sobotu přivítají Kolín, v neděli zajedou do Vlašimi.

5. třída: HC Letci - Kutná Hora 14:4 (5:1, 3:2, 6:1)
Branky domácích: Vítek 4, Novotný 2, Surkov 2, Merenus 2, Rachůnek, Hlaváč, Švec, Špaček. Asistence: Surkov 4, Kubeš, Merenus, Vítek, Maršík, Svoboda, Novák, Novotný, Špaček. 

Šestka neuspěla, ale byla chválena 

Šesťáci oproti mladšímu ročníku hrají jeden těžký zápas za druhým a sobotní utkání na Slavii nebylo výjimkou. Družina Davida Pojkara nakonec na sešívané nestačila a prohrála 2:4.

"Ale bylo to velmi kvalitní utkání, po kterém jsem kluky mohl v kabině jenom pochválit," řekl letňanský kouč. "Kluci dřeli od brankáře do posledního útočníka. Chybám se nevyhnou, ale nechali na ledě všechno," líbilo se mu.

Jeho tým přišel o body až ve třetí části, do které šel za stavu 2:2. Pak dvakrát inkasoval a bylo po naději. "Mě hlavně těší, že nemáme takové problémy jako pětka, která žehrá na málo těžkých soupeřů. Hrajeme se samými dobrými mužstvy a to je v tomhle věku pro kluky to nejlepší, co může být."

Letci po dvou porážkách budou chtít uspět o tomto víkendu a příležitosti budou mít hned dvě - v sobotu doma proti Strakonicím, o den později v Táboře.

6. třída: Slavia Praha - HC Letci 4:2 (2:1, 0:1, 2:0)
Branky hostů: Dvořák, Panýr. Asistence: Porubský, Vančura.

Sedmička si připsala další vítězství 

I sedmá třída si v sedmém kole připsala už šesté letošní vítězství. Odčinila tak předchozí porážku a proti Kutné Hoře si v roli papírového favorita s pořádně zaútočila - a vyhrála 8:4. 

Trenér Ladislav Kadaně však výhru nepřeceňuje. "Byli jsme silnější a vyhrát byla povinnost. Samotné utkání ale zase takových kvalit nedosahovalo," podotkl.

V jeho hodnocení se nemění hlavní výtky. "Měli bychom dávat víc gólů, v koncovce se kolikrát pořád trápíme," přiznal. "Na druhou stranu na hráčích vidím, jak chtějí pracovat a snaží se plnit, co si řekneme."

O víkendu by sedmičku měly čekat těžší bitvy. Rovněž v sobotu přivítá Kolín a v neděli odjede do Vlašimi.

7. třída: HC Letci - Kutná Hora 8:4 (2:1, 2:1, 4:2)
Branky domácích: Šrámek 2, Vosmík, Merenus, Horáček, Godochkin, Hnízdil, Flieger. Asistence: Jelínek 2, Hnízdil, Šrámek, Godochkin, Mišovic, Vosmík, Brytski, Sitarčík, Horáček. 

Osmička prohrála počtvrté v sezoně 

Osmička o silné soupeře určitě nouzi nemá, naposledy narazila proti v silné sestavě hrající Slavii, které v Edenu podlehla 5:12. A zaváhala tak už počtvrté v nové sezoně. 

Utkání mělo od začátku jednoznačný průběh. "Přehrávali nás a vyhráli naprosto zaslouženě," musel uznat trenér Martin Kotyra. "Měli tam i několik kluků, kteří nejspíš nastupují za mladší dorost, a bylo vidět, že jsou na tom prostě líp."

Připomněl, že mezi Letci se zatím střelecky prosazuje málo hráčů. "Máme dva kluky, kteří umějí dát gól, a tenhle zápas to ukázal. Doufám, že s poctivou prací se začnou postupně prosazovat i další."

I osmáky následující víkend čekají dvě utkání proti Strakonicím a v Táboře. "Zatím jsme s výjimkou Jindřichova Hradce narazili na samé kvalitní soupeře. Takže náročné zápasy nám rozhodně nechybí," hledal Kotyra nějaké pozitivum.

8. třída: Slavia Praha - HC Letci 12:5 (5:1, 2:2, 5:2)
Branky hostů: Strnad 2, Kovalyov, Čech, Vašíček. Asistence: Čech 3, Strnad, Štípek, Jebousek.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka