sobota 14. ledna 2012

Starší dorost přivezl z dvojutkání na Moravě 3 body

K dvojzápasu 3. a 4. kola druhé části ELSD skupiny B vyrazili v pátek starší dorostenci do Havířova a v sobotu do Vsetína. V Havířově dokázali zvítězit poměrem 5:1, v sobotu se jim ale vůbec nedařilo a ze Vsetína odjeli s porážkou 4:1.

Na dvoudenní trip se v pátek vydali starší dorostenci k dvojutkání na Moravě. V pátek odpoledne se utkali s Havířovem, v sobotu se přesunuli do Vsetína. Zatímco v pátek poměrně hladce zvítězili 5:1, scénář sobotního utkání byl přesně opačný a body tak zůstali ve Vsetíně  díky prohře Letců 1:4.

Havířov - Letci 1:5

První třetina se nesla v duchu oťukávání obou soupeřů. Ani jeden z týmů nevěděl co má od druhého čekat a oba soupeři si tak hlídali obranu a k žádné větší šanci se zpočátku nedostali. Tempo zápasu se ale po úvodních pěti minutách zvýšilo a došlo i na první střelecké pokusy. Oba týmy dobře bruslili dopředu i dozadu a domácí ani hostující brankař nepustili nikoho ze soupeřů do vedení.
Skóre utkání nakonec otevřel letňanský Brejcha, když po projetí středního pásma vystřelil kolem havířovského obránce a prostřelil domácího Tomše v brance (0-1).
V 18.minutě dostal Havířov výhodu přesilové hry a po pěkné kombinaci zakončil za Ederova záda nehlídaný Klečka (1-1).

V druhé třetině předvedli Letci přesilovkovou smršť, když všechny tři nabídnuté přesilové hry dokázali proměnit v branku. Především dva rychlé góly ve 25. a 27. minutě srazili Havířov na kolena. Nejdříve se znovu prosadil Brejcha, třetí branku přidal Chvátal (1-3). V 36. minutě přidal čtvrtou branku opět Chvátal (1-4) a utkání tak bylo napůl rozhodnuté.
I Havířov ale hrozil z přesilových her, nicméně ani jeden ze čtyřech pokusů nedokázali zakončit brankou.

V třetí třetině Letci s vidinou třígólového vedení poněkud ubrali na aktivitě, Eder v brance ale všechny pokusy soupeře o korekci skóre bezpečně pokryl. V 54.minutě naopak přidal pátou branku Letňan Karabáček a o utkání tak bylo rozhodnuto (1-5).

Vsetín - Letci 4:1

Oba týmy do utkání vstoupili s maximálním nasazením a více ze hry měli prvních osm minut Letci. Hráči důsledně plnili naordinovanou taktiku a hrálo se především v obranné třetině domácích. I přes slibné šance ale Letci nedokázali vynikajícího Svobodu v brance překonat.
Naopak v 9. minutě si letňanští útočníci nepokryli vsetínské hráče při zakládání protiútoku a po pěkné kombinaci Vsetína se hned v první větší šanci prosadil Helešic (1-0)
Letce branka zaskočila a hned v následujícím střídání projel mezi obranou Šjafotdinov a krásným blafákem překonal Edera v brance (2-0). Paradoxně prozatím lepší Letci najednou v utkání tahali za kratší konec a museli dohánět dvougólové manko.
Očividně zaskočení hosté začali kupit individuální chyby a hra kterou v první polovině třetiny hráli se začala rozpadat. Vsetín se uklidnil, začal kontrolovat hru a v 20. minutě první třetiny přidal třetí branku Surý (3-0).

Do druhé třetiny nastoupili Letci se Švihálkem v brance a snahou zvrátit nepříznivý stav utkání. Bohužel hned v 22. minutě vystřelil přes obránce Šjafotdinov a Zvonek těsně před Švihálkem puk tečoval za jeho záda (4-0). Po takovém začátku druhé třetiny se Letcům nehrálo vůbec dobře, naopak Vsetín jen ztvrdil roli lepšího týmu a ještě více začal kontrolovat hru.
Letci se jen těžko dostávali do útočného pásma a i založení jim díky nepřesným přihrávkám a výborně bruslícímu soupeři dělalo problém. Všechny střelecké pokusy navíc pokryl skvělý Svoboda v domácí brance. Ani v přesilových hrách se dnes Letcům nedařilo a branky se tak v druhé třetině nedočkali.

V třetí třetině se na výkonu Letců podepsala i nedisciplinovanost, když se nechali čtyřikrát zbytečně vyloučit, nicméně se dokázali ubránit, ale moc výhody do útoku jim to neposkytlo. Čestný úspěch zaznamenal Karabáček (4-1) v přesilové hře v 58. minutě, to už ale bylo na jakékoli pokusy o otočení utkání pozdě.
Body tak zaslouženě zůstali doma ve Vsetíně, když o osudu utkání rozhodli dva rychlé góly v první třetině.

VÝSLEKDY ELSD II. B
3. kolo
4. kolo

TABULKA ELSD II.B



Čtěte také

Podcast hokej zblízka