Z nejmladších kategorií ztratili jen sedmáci
úterý 28. března 2017

Závěr sezony žákům vyšel. A trenéři byli mile potěšeni

Uteklo to jako voda. Další žákovská sezona je u konce. Minulý týden se Letci naposledy přestavili ve svých soutěžích a nutno přiznat, že se jim závěr dost povedl. Páťáci si doma snadno poradili s Neratovicemi. Šestka navázala na předchozí výhru a zakončila tak ročník vydařeným způsobem. Sedmáci jako jediní padli, ale výkon byl dobrý. Osmička pak deklasovala Pardubice s nulou vzadu.

Pětka uhájila stříbro

Pětka bojovala v zápase s Neratovicemi o druhé místo v konečné tabulce, k čemuž jim stačil pouze bod. Letci nicméně neponechali nic náhodě a Středočechy přehráli jasně 8:1, čímž zároveň potvrdili pozici nejlepšího žákovského týmu v uplynulé sezoně.

Utkání bylo specifické v tom, že za Neratovice nastupují dva Letci. Jeden z nich k rivalovi přestoupil, druhý je tam na hostování. "Nabádali jsme hráče k trpělivosti, nechtěli jsme, aby soupeř skóroval jako první. Obával jsem se přemotivovanosti," přiznal trenér Jan Zlatohlávek.

Strach se nakonec ukázal jako zbytečný. Po dvou dějstvích Letci jasně vedli 6:0 a vysoký náskok kontrolovali i v poslední části. "Kluci šli od první minuty za svým cílem a po celý zápas předvedli koncentrovaný výkon. Zaslouženě vyhráli a berou stříbrné medaile. Jsem na ně hrdý," řekl pyšný kouč. 

5. třída: HC Letci - Neratovice 8:1 (3:0, 3:0, 2:1)
Branky domácích: Panýr 3, Klíma, Porubský 3, Vančura. Asistence: Dvořák 2, Vančura 2, Šedivý, Neuhäusl, Porubský.

Šesťáci se rozloučili vítězstvím

Série porážek v podání šesťáků skončila v předposledním kole, kdy si Letci vyšlápli na Bílé Tygry z Liberce. V pozitivním duchu se tak chtěli rozloučit se sezonou i doma proti Pardubicím. To se povedlo bez větších problémů, když Pražané zvítězili 11:4.

"Začátek utkání byl vyrovnaný. Pardubice přijely s 11 nebo 12 lidmi, takže byly v tempu. My jsme měli kompletní tři pětky. Na šestou třídu se jednalo o dynamický duel," popisoval kouč Ladislav Kadaně. 

Po nerozhodné úvodní periodě převzali Letci otěže zápasu do svých rukou, čemuž nakonec odpovídal i výsledek. "Jsme rádi, že jsme zvládli ty poslední dva zápasy. Když budeme kompletní, tak to mužstvo má kvalitu a je na velmi dobré úrovni," uznal Kadaně, jehož svěřenci ve středu zamíří na turnaj do Valašského Meziříčí, kde definitivně ukončí sezonu. 

6. třída: HC Letci - Pardubice 11:4 (2:2, 5:1, 4:1)
Branky domácích: Křišťan 3, Vašíček 2, Godochkin 2, Svoboda 2, Vosmík, Flieger. Asistence: Vašíček 4, Britsky 2, Křišťan 2, Štípek 2, Vosmík 2, Flieger 2, Šrámek, Godochkin.

Sedmičce dobrý výkon nestačil

Sedmáci nastoupili k poslednímu souboji v sezoně po čtrnáctidenní pauze. Proti Poděbradům předvedli výkon, se kterým byl trenér Martin Kotyra spokojený, ale body to bohužel nepřineslo. Letňany v Ice Areně prohrály 6:7.

"Zápas to byl velmi slušný. Kluci to odmakali. První třetinu jsme sice trochu zaspali, když se kluci báli hrát. O přestávce jsme je proto nabudili a začalo to fungovat. Hráli týmově a povzbuzovali se, čehož si cením opravdu hodně," vyzdvihl Kotyra své hráče.

Těsná porážka tak kouče netížila. Dle jeho slov v závěru zápasu rozhodla větší zkušenost poděbradských hokejistů. "Projevilo se, že ti starší kluci z Poděbrad udrželi nervy a systém, z čehož vytěžili i poslední branku. Jsou to věci, které se naši hráči učí, ale to přijde," dodal.

7. třída: HC Letci - Poděbrady 6:7 (1:2, 3:2, 2:3)
Branky domácích: Čech, Pražák, Van Luyk, Vašíček, Kovalyov, Štípek. Asistence: Jebousek 2, Křišťan.

Osmáci vynulovali soupeře

V celém průběhu sezony se osmáci prezentovali skvělým útokem, ale i velmi solidní obranou. Hned šestkrát totiž udrželi čisté konto. To sedmé si nakonec připsali v posledním utkání, kdy jasně přehráli Pardubice 12:0.

Sám šéf letňanské střídačky Martin Uldrich prozradil, že jeho týmu šlo především o to, aby si nahnalo skóre, jelikož umístění bylo předem dané. "My jsme akorát v úvodní třetině nemohli vstřelit branky, ale hrálo se pořád u nich. Bylo tedy jen otázkou času, kdy to tam začne padat," věřil Uldrich.

A začalo. Letci tak završili povedenou sezonu na třetím místě tím nejlepším možným způsobem. "Bylo to povinné vítězství z naší strany, ale nula určitě potěšila. Byla to malá náplast na ten nepodařený víkend v Liberci," uzavřel letňanský kouč

8. třída: HC Letci - Pardubice 12:0 (5:0, 4:0, 3:0)
Branky domácích: Van Wassen 2, Novotný 2, Trunda 2, Němec, Zajíc, Broš, Tůma, Strnad, Václavík. Asistence: Tůma 3, Trunda 2, Zajíc 2, Strnad 2, Němec, Vojta, Broš, Skyva.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka