Čtvrtá, 6. i 8. třída hrály, dva týmy měly volno
úterý 08. března 2016

Tři mužstva - pět pokusů. Žáci z nich ukořistili pouze bod

Na takový týden nebývají v Letňanech zvyklí, byť se v žákovských kategoriích upřednostňuje hokejový vývoj před dosaženými výsledky. Jenže malí Letci tentokrát ukořistili pouhý bod. Tři týmy přitom měly ve svých soutěžích celkem pět pokusů - kromě utkání čtyřky totiž dohrávali a předehrávali své duely šesťáci i osmáci. Týmy páťáků a sedmáků si tentokrát užívaly zasloužené zápasové volno.

Důstojná porážka s favoritem

Čtvrťáci se v neděli podruhé v sezoně utkali na velkém kluzišti s pražskou Spartou a na jejím ledě sehráli mnohem lepší utkání než doma. Také byl trenér Ladislav Kadaně i přes porážku 2:4 spokojen.

"Už to nebyl takový gólový příděl jako minule," připomněl lednový výsledek 1:9. "Soupeř byl po většinu utkání lepší, ale musím kluky pochválit za bojovnost, nasazení a vůbec připravenost na celý zápas. Dobře jsme pracovali v obraně a velmi slušně nám zachytali oba brankáři."

Letci přitom na vedoucí tým tabulky doslova vlétli a ujali se vedení 2:0, které však sparťané ještě do první přestávky vymazali. Postupně začal docházet dech.

"Ze začátku jsme měli trochu problémy se střídáním, ale postupně se to uklidnilo. Škoda, že jsme vedení neudrželi déle, ale to teď není nejdůležitější," dodal trenér.

4. třída: Sparta Praha - HC Letci 4:2 (2:2, 2:0, 0:0)
Branky hostů: Panýr, Neuhäusel. Asistence: Porubský, Kudrna.

Marná snaha v koncovce

Šesťáky kromě nedělní předehrávky v Mladé Boleslavi čekala ještě čtvrteční dohrávka s Pardubicemi, suverénem tabulky, který v sezoně prohrál jen jednou. Kromě léčícího se Tomáše Kudrny Letci poskládali nejsilnější možnou sestavu, ale ani to jim nebylo nic platné a prohráli 4:5.

"První a třetí třetinu jsme byli lepším týmem, jenže Pardubice byly nesmírně produktivní a na rozdíl od nás své šance proměnily. Zejména ve druhé třetině, kdy nás i územně přetlačily," hodnotil trenér Jan Zlatohlávek.

Jeho tým se snažil a vypracoval si několik brankových příležitostí, ale opět platilo hokejové pravidlo "nedáš - dostaneš". "Jsem zklamaný, věřil jsem, že je porazíme, ale soupeř prokázal vysokou kvalitu a byl produktivnější než my," ukázal na rozhodující faktor kouč. "Blahopřeji Pardubicím k titulu v naší skupině, oni měli opravdu skvělou sezonu," dodal.

Ani duel v Mladé Boleslavi šestce nevyšel, když prohrála 1:3. Po první slušné třetině se podle Zlatohlávkových slov začaly opakovat neduhy z poslední doby - neproměňování vyložených šancí, hrubé chyby v obraně a zbytečné fauly.

Rozhodla druhá část, v níž Letci třikrát inkasovali a domácí si už svůj náskok pohlídali. "Chyběli nám tři nejproduktivnější hráči týmu a bylo to znát. Nikdo z útočníků se nedokázal prosadit," připomněl trenér jedinou branku a ještě z hole obránce.

"Hráčům nemůžu upřít snahu, tréninky se mi v poslední době velmi líbí, ale v utkáních se nám výsledkově nedaří. Sezona ještě zdaleka nekončí, máme před sebou pět týdnů a pevně věřím, že v posledních dvou utkáních soutěže a na dvou velkých turnajích uspějeme a začneme zase vyhrávat."

6. třída: HC Letci - Pardubice 4:5 (1:2, 1:3, 2:0)
Branky domácích: Štípek 2, Vlasák, Strnad. Asistence: Strnad 2, Vlasák, Blažek.

Mladá Boleslav - HC Letci 3:1 (0:1, 3:0, 0:0)
Branka hostů: 
Urban.

Zaváhání v improvizované sestavě

I osmička ve čtvrtek dohrávala utkání s Pardubicemi a v tomto zápase získala jediný čestný bod z minulého týdne. Letci inkasovali jako první, ale výsledek otočili a nakonec z toho byla spravedlivá remíza. 

"Soupeř byl ve druhé třetině mírně lepší, v té třetí už ani jeden tým moc šancí neměl," viděl trenér Martin Rousek, který se po delší době vrátil opět na střídačku svého týmu. "Doplatili jsme na malý důraz v předbrankových prostorech a špatné proměňování šancí, což je náš tradiční nešvar."

V neděli Letci předehrávali utkání v Mladé Boleslavi, přesto na zápas lepili sestavu jen velmi těžce. A tak si museli vypůjčit hned několik hráčů ze sedmé třídy, protože šest osmáků odjelo s rodiči na prázdniny.

"Většinou nám to oznámili den nebo dva před víkendem," moc se nelíbilo trenérovi Martinu Rouskovi. Pro nedostatek svých beků tak musel tentokrát přeřadit do obrany třeba i útočnou oporu Václava Adamce. 

Letci nakonec prohráli 3:7 a Rousek chválil za odvedenou práci především hráče vypůjčené z mladšího ročníku. "Protože podali snad lepší výkon než osmáci."

"Soupeř byl ale od začátku lepší a o výhře rozhodl už během první třetiny," přiznal Rousek sportovně.

8. třída: HC Letci - Pardubice 2:2 (2:1, 0:1, 0:0)
Branky domácích: Krutil, Hlaváč. Asistence: Rochl, Adamec.

Mladá Boleslav - HC Letci 7:3 (3:0, 2:2, 2:1)
Branky hostů: Václavík 2, Bucek. Asistence: Tůma, Mulač, Richtrová, Rochl.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka