MOSTEČTÍ LVI

2. liga 2021/22 - Sever, 9

20. 10. 2021, 18:00
1
:
9
0:2, 0:3, 1:4

HC Letci Letňany

2. liga 2021/22 - Sever, 9

20. 10. 2021, 18:00

MOSTEČTÍ LVI

-

HC Letci Letňany

1
:
9
0:2, 0:3, 1:4
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný

Sestavy a další statistiky

Branky a nahrávky: 54. Procházka (Šesták) – 6. Hrala (Hlaváč, Půlpán), 15. Wojnar (Hozák, Arništ), 25. Wojnar (Arnošt), 32. Hlaváč (Půlpán, Hrala), 39. Fiala (Hozák, Řepík), 50. Řepík (Poul, Kolářík), 53. Hozák (Arnošt, Fiala), 57. Wojnar (Zedek, Hozák), 58. Turek (Lokajíček, Hasil). Vyloučení: 5:5. Vyšší tresty 0:0. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Němec - Rubáš, Sýkora. Diváci: 233.

MOSTEČTÍ LVI

Hosnedl (41. Kubík) – Urbánek, Havlůj (C), Šesták, Fučík, Havlík M., Havlík Dominik, Hoffmann – Stříbrný, Písařík, Procházka – Mical, Řehoř, Drašar – Šimeček, Bakrlík, Smolka – Böhm (A). Trenér: Vladimír Machulda

HC Letci Letňany

Kopřiva – Zedek, Kučera, Hanuš, Lokajíček, Pika, Kolařík, Fiala – Kellerstein, Turek, Hlaváč (A) – Vacín, Řepík, Wojnar – Kropáček, Hrozák (C), Hrala – Půlpán, Poul, Arnošt – Hasil. Trenér: Jaroslav Nedvěd

Důležitý střet o první místo tabulky pro posádku Letců. A-tým zavítal k Lvům z Mostu, první vzájemnou přitom ovládl těsně 4:3. Tentokrát k vidění podobné drama nebylo, Letňany navázaly na skvělou produktivitu z posledních utkání, soupeři nasázely devět branek a vezou zpátky do Prahy tři body. Bodově se prosadilo hned čtrnáct hráčů.

Vítězná šňůra Letců se prodlužuje. Na ledě Mosteckých Lvů zvítězili vysoko 9:1, jedná se přitom už o čtvrtou výhru v řadě. Áčku pomohla úvodní vstřelená branka, o níž se v šesté minutě postaral Kryštof Hrala. Další změnu skóre zajistil po čvrthodině hry Jakub Wojnar.

„Opět se nám povedl vstup do zápasu. Hráli jsme aktivně, soupeře jsme moc do ničeho nepouštěli. Byli jsme kompaktní jak dopředu, tak dozadu a dokázali jsme využít každého zaváhání soupeře. Byl vidět obrovský rozdíl v pohybu, měli jsme větší hlad po výhře," komentoval asistent trenéra Ondřej Poul.

První třetina nenabídla ovšem pouze pěkné hokejové akce, ale také souboje. Stadion zamrzl, když po tvrdém nárazu do hlavy zůstal na ledě nehybně ležet Štěpán Urbánek. Hra byla přerušena a mostecký obránce musel být odvezen na nosítkách. Držíme pěsti a přejeme brzké zotavení.

Letci nepřipustili, aby se Lvi dostali do zápasu ani ve druhé třetině. Naopak se povedlo navyšovat skóre, gólovou premiéru si odbyl bek Zoran Fiala, který dosud na přesnou trefu čekal. Do závěrečného dějství A-tým vstupoval s pětibrankovým náskokem.

Letňanští navíc dál navyšovali skóre, Miroslav Kopřiva byl dokonce blízko druhého čistého konta v sezoně, během 54. minuty ho ale překonal Jakub Procházka. Letci ještě v samotném závěru dokonali kanonádu dalšími trefami, hattrick zkompletoval Jakub Wojnar, tři asistence a jeden gól zase nasbíral Jiří Hozák. Vysoké vítězství 9:1 znamená další tři body do tabulky a udržení první příčky.

„Nepolevili jsme ani za stavu 5:0, odehráli jsme 60 minut nadstandardní kvality, kterou předvádíme poslední čtyři zápasy. Je vidět, že kluci sbírají kolo od kola zkušenosti a sebevědomí. Snažíme se jít utkání po utkání s respektem a pokorou, poctivě plníme každou taktickou věc, kterou si stanovíme. S výsledkem jsme maximálně spokojeni, ale už se soustředíme na nejbližší domácí sobotní zápas s Novou Pakou," uzavřel Poul.

Podcast hokej zblízka