HC Letci Letňany

2. liga 2021/22 - Sever, 2

22. 9. 2021, 18:00
4
:
3
0:1, 1:1, 3:1

MOSTEČTÍ LVI

2. liga 2021/22 - Sever, 2

22. 9. 2021, 18:00

HC Letci Letňany

-

MOSTEČTÍ LVI

4
:
3
0:1, 1:1, 3:1
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný

Sestavy a další statistiky

Branky a nahrávky: 37. Zedek (Hrala, Poul), 44. Hlaváč (Kastner, Kolářík), 50. Řepík (Hasil), 56. Wojnar – 18. Písařík (Stříbrný, Procházka), 28. Böhm (Nedrda, Hoffmann), 53. Stříbrný (Urbánek). Vyloučení: 4:3. Vyšší tresty: 0:1. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Rozhodčí: Valda – Gabriel, Beneš. Diváci: 350.

HC Letci Letňany

Kopřiva – Hasil, Zedek, Kučera, Pohl, Lokajíček, Kolářík, Fiala, Pika – Poul, Vacín, Hozák (C) – Kellerstein, Pejchal, Wojnar – Hrala, Řepík, Kastner (A) – Hlaváč (A), Turek, Arnošt

MOSTEČTÍ LVI

Hosnedl – Šesták, Havlůj (C), Urbánek, M. Havlík, D. Havlík, Hoffmann – Šimeček, Stříbrný, Nedrda (A) – Böhm, Dohnal, Mical – Smolka, Písařík, Procházka, Drašar

Poprvé na domácí scéně, poprvé před svým publikem. Dospělí Letci si v utkání 2. kola vychutnávali zaslouženou oslavu po dokonalém obratu. Hokejové drama vyústilo v gólovou přestřelku s rozuzlením jen pár minut před koncem. A A-tým tak ve II. lize zůstává dál stoprocentní. Mostecké Lvy porazil těsně 4:3.

Přitom ve středeční bitvě ztrácel už 0:2 a zkušený soupeř, který v přípravě jako jediný porazil Letce za tři body, kráčel za plným bodovým ziskem i tentokrát. Nakonec se na sever Čech vrátil s prázdnou a Letňanští slaví druhý triumf v řadě.

Sebevědomí. Draví. A také nezlomní za nepříznivého stavu, jak ukázali ve středu.

„Přijel k nám ambiciózní soupeř, který tu chtěl urvat tři body," konstatoval asistent trenéra Ondřej Poul. Pravda, v úvodní části se Letcům příliš nevedlo, jen těžko hledali na favorita skupiny účinný recept. „Měli jsme problém s rozehrávkou a Most jsme nijak neohrozili," nelíbilo se Poulovi. To Lvi byli nebezpeční z každého útoku.

Hangár možná nemá velkou kapacitu hlediště, ale atmosféru dokáže nabídnout parádní. Mužstvo hnal kupředu kotel fanoušků a objevil se mezi nimi i Zdeněk Kučera - pozvaný starosta městské části Praha 18 se totiž před utkáním ujal čestné buly.

A pak už se začal psát napínavý příběh...

Ač Letňany prohrávaly dvougólovým rozdílem, vůli po vítězství jejich hráči neztratili. Naopak. Postupně zlepšil hru, ke konci druhé třetiny se díky gólu dostali na dosah soupeři a hlavně - ucítili příležitost. Navíc ne nadarmo vedení klubu angažovalo do branky velezkušeného Miroslava Kopřivu. „Jeho neskutečné zákroky nás držely nad vodou," přiznal Poul.

V závěrečném dějství přišel velký obrat, kdy během šesti minut skončily v brance hostů hned dvě střely a na výsledkové tabuli rázem svítilo příznivé skóre 3:2 pro Pražany. ‚„Do třetí třetiny nastoupilo úplně jiné mužstvo," chválili trenéři. „Převzali jsme otěže a byli jsme aktivnější, lépe jsme i bruslili."

Lvi z Mostu přesto dokázali srovnat. Jenže jejich brankář Lukáš Hosnedl se v 56. minutě při vlastní přesilovce dopustil osudové chyby a pohotový Jakub Wojnar jeho zpackanou rozehrávku nemilosrdně potrestal. Těsné vedení 4:3 už Letci v dramatickém závěru se vším úsilím uhlídali.

A Hangár zažil první děkovačku v soutěžní sezoně.

Už tuto sobotu může cílevědomý nováček II. ligy prodloužit sérii vítězství na tři utkání. Od 18 hodin Letci zabojují o další body na ledě Nové Paky.

Podcast hokej zblízka