7. třída
neděle 29. srpna 2021

Mezinárodní turnaj zná vítěze

Letňany se po delší době znovu staly hostiteli turnaje, a ne jen tak ledajakého. O příčky vítězů totiž bojovalo nejen několik týmů sedmých tříd z celé České republiky, ale i ze zahraničí. Mladší výběr lotyšské Prizmy obsadil třetí pozici, o zlato nakonec bojovali rivalové ze Sparty a Slavie. Absolutní vítězství v emocemi nabité atmosféře finálového souboje nakonec získali sešívaní, ani Letci však nezklamali, v silné konkurenci urvali krásné čtvrté místo.

„Chtěl bych především poděkovat vedení, že po dlouhé době uskutečnili domácí turnaj, navíc už v nových letňanských barvách. Klub nám také vytvořil skvělé podmínky. Umožnil nám pobývat v nové kabině A-týmu,“ vyzdvihoval trenér Martin Dufek. Duely podle něj mimo jiné ukázaly, jak se přistupuje u Letců k mládeži a jak roste žákovská výkonnost.

Letci sedmé třídy na podobnou zkušenost dlouho čekali, během lockdownu se akce podobných rozměrů konat nemohly. „Od dubna jsme začali poctivě trénovat, prošli si obdobím přípravy a znovuzrození. Jako trenér teprve teď poznávám, jací kluci jsou a jak dokážou pracovat i při zápase,“ komentoval dál Dufek.


Trenér byl s celkovým výsledkem spokojen. „V průběhu turnaje jsme nezklamali. Mohli jsme sice sahat po cenných kovech, ale v dané konkurenci považuji čtvrté místo za spravedlivé.“ Medailisté, kteří si dle trenérových slov výhru zasloužili, se pak o zlato museli poprat v napínavém finále. „Zápas měl opravdu bouřlivou atmosféru, dívali se na něj všechny ostatní týmy i všichni rodiče a parádně si to užili.“

Hlavně se konečně vrátila pravá atmosféra turnajů s diváckou podporou v ochozech. „Nejlepší obecenstvo bylo z Rigy. Lotyši suverénně ovládli tribuny a fandili svým hráčům na maximum,“ líčil Dufek. „Doufám, že se jim naši fanoušci v budoucnu vyrovnají, věřím, že by tím Letcům pomohli k lepším výkonům.“


Výsledné pořadí

1. Slavia Praha
2. Sparta Praha
3. Prizma 2010
4. Letci Letňany
5. Hvězda Praha
6. Třemošná
7. Prizma 2009
8. Litoměřice

Čtěte také

Podcast hokej zblízka