Letci porazili Litvínov, pak prohráli na jihu
neděle 29. ledna 2017

Dva měsíce trvající půst je u konce. Mladší dorost vyhrál

Trvalo to dlouho. Bez jednoho dne přesně dva měsíce. Takovou dobu mladší dorostenci čekali na vítězství. Během toho museli skousnout několik porážek, některé byly drtivější, jiné zase těsné. Ve čtvrtek ale bylo na chvíli vše zapomenuto. V letošním pátém vzájemném zápase s Litvínovem vybojovali čtvrté vítězství, když Severočechy zdolali 7:2. Radost týmu byla veliká a zasloužená.

Navzdory devíti porážkám v řadě se mužstvo v posledních zápasech herně zvedalo. To ostatně dokazovalo i utkání se Spartou, ve kterém Letci dlouho drželi krok s dosud neporaženým soupeřem. Tentokrát je čekal Litvínov, který už třikrát porazili, přičemž jednou padli až v prodloužení.

"Bylo to z naší strany kvalitní utkání. První třetina byla taková rozházená, ale to je většinou v hrací čtvrtek, kdy kluci přijdou ze školy. Bylo tam hodně šancí na obou stranách," hodnotil trenér Tomáš Blažek úvodní periodu. 

V prostředním dějství se ale Letci chopili otěží a začali diktovat tempo hry. "Pak si myslím, že jsme se srovnali dřív a byli druhou a třetí část lepší. Zaslouženě jsme vyhráli," řekl letňanský kouč. 

V neděli se mladší dorost vypravil do Českých Budějovic, proti kterým se mu v předešlých dvou duelech vůbec nedařilo. Ani tentokrát to výsledkově nebyla žádná hitparáda, což dokumentuje prohra 1:6. Herně ovšem Letci zápas zvládli, což ocenil především jejich trenér.

"V Budějovicích jsme sice vysoko prohráli, ale měli jsme spoustu šancí, bohužel jsme je neproměnili. Jeli jsme tam jen ve 12 lidech, na dvě lajny. Klobouk dolů, že to kluci vydrželi. Mohlo to být klidně 4:6, kdybychom využili své příležitosti," vyzdvihl Blažek výkon mužstva. 

Celkově se tak uplynulý týden vydařil. Letcům se konečně povedlo vyhrát, ale hlavně v obou zápasech odvedli velký kus práce. "Hodnotím to pozitivně, po herní stránce to nebylo špatné. Máme úzký kádr, ale hráči si zvykli na vyšší tempo, nebojí se toho a začínají si víc věřit. Zápasy vypadají líp.

Nutno dodat, že Letce trápí nemoci, v kompletním složení by na tom mohli být ještě lépe. "Každý zápas nám chybí jeden nebo dva hráči, což je znát. Teď nás čeká neporažená Sparta. Uvidíme, jak se sejdeme, abychom mohli podat kvalitní výkon," zajímá kouče Letců.

HC Letci - Litvínov 7:2 (2:2, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Pinkas (Vlček), 9. Adamec (Vrba), 24. Zrcek (Vlček), 30. Vrba (Fleixchman), 38. Tzovairis (Riley), 44. Vlček (Pinkas), 53. Adamec (Hlaváč) – 2. Šarlinger (Stehlík), 4. Šarlinger. Rozhodčí: Čáp – Štětina, Zháňal. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. Diváci: 56. Střely na branku: 28:30.

České Budějovice - HC Letci 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 19. Čížek (Novák, Hollar), 19. Novák (Čížek), 33. Čížek (Dekret, Novák), 37. Čížek (Novák), 48. Novák (Čížek, Hollar), 60. Novák (Čížek, Endl) – 37. Hlaváč (Tzovairis). Rozhodčí: Mertl S. – Samuel, Vondráček. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 98. Střely na branku: 46:29.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka