Starší dorost nezvládl domácí dvojzápas
sobota 28. ledna 2017

První kolaps v nadstavbě už zmařil naděje na play-off

Lednové trápení staršího dorostu bohužel pokračuje. Letci tentokrát prožili vůbec nejhorší víkend v nadstavbové části a prakticky se definitivně připravili o šanci na play-off. Páteční utkání se Vsetínem bylo dle slov trenéra Martina Rouska vůbec nejhorší v této sezoně, když Letňany podlehly Valachům 2:5. O den později se výkon zlepšil, ale ani tak Letci nestačili na Olomouc. S Hanáky prohráli 2:4.

Starší dorostenci v Ice Areně přivítali soupeře, se kterými si v polovině prosince hravě poradili. Během moravského tripu totiž vyhráli na vsetínském ledě 9:3 a stejným rozdílem si poradil i s Olomoucí, kterou přehráli 6:0.

Jestli někdo čekal, že se podobné hody budou konat i teď, šeredně se pletl. Proti Vsetínu se mužstvo vyloženě trápilo a trenér Rousek nemohl být spokojený.

"Se Vsetínem to bylo snad nejhorší utkání v sezoně. Sice jsme se ujali vedení, ale myslím si, že to byl výkon na 50 %. Nepřistoupili jsme k tomu dobře a nebruslili jsme. Oni měli daleko větší touhu po vítězství," mrzelo letňanského kouče. 

Už tak nízké šance na play-off dostaly v tomto duelu ještě pořádně na frak. "Kluci hráli, jako kdyby se nemohlo nic stát. Místo toho měli ještě zkusit zabojovat o play-off, teď už není ani teoretická šance," litoval. 

Zápas s Olomoucí už nebyl takovým propadákem. Letci si v kabině leccos vyříkali a na Moru vyrukovali mnohem lépe. Brzy se také ujali vedení, které ještě v první části ztratili. V tomto zápase ovšem nebyla jejich achillovou patou disciplína, nýbrž zbytečné chyby. 

"Proti Olomouci se to zlepšilo, nehráli jsme tak špatně, ale doplatili jsme na chyby. Darovali jsme jim góly, na tři jsme jim nahráli my," vysvětloval Rousek hlavní příčinu sobotní porážky. 

Souboj rozhodla druhá perioda, ve které se Letcům povedlo vyrovnat, pak ale vzápětí znovu inkasovali. "Hned po buly nám odskočil hráč a dal to druhému do prázdný. To se nemůže stávat na téhle úrovni. Nebylo to navíc letos poprvé," řekl trenér Letců. 

Pražané tak mají o čem přemýšlet. Play-off je sice pryč, ale dohrát nadstavbu se ctí by rozhodně nebylo od věci.

HC Letci - Vsetín 2:5 (2:2, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Fabiánek (Larsen), 16. Klikorka (Bílek, Danov) – 12. Matiaško (Klímek, Půček), 20. Lašák (Koňařík, Kovacs), 35. Půček (Kuboš), 40. Klímek (Půček, Matiaško), 47. Kovacs (Lašák, Krupa). Rozhodčí: Čáp – Marek, Ovsík. Vyloučení: 9:5. Využití: 0:3. Diváci: 58. Střely na branku: 29:41.

HC Letci - Olomouc 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Bílek (Danov), 37. Kocík (Gebell, Danov) – 10. Janečko (Pěcha), 18. Dajčar (Janečko, Pěcha), 38. Skopal (Pěcha), 60. Pěcha (Kořenek). Rozhodčí: Velčovský – Buček, Kučera. Vyloučení: 4:4.Využití: 0:0. Diváci: 49. Střely na branku: 35:51.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka