Letňanská juniorka uspěla na Kladně
neděle 22. ledna 2017

Junioři se zdravě naštvali a nasázeli Kladnu osm gólů

V pátek jim sice nevyšlo domácí utkání s Klatovy, ve kterém prohráli 1:3, ale v neděli to vrchovatě napravili. Letňanští junioři zvítězili na ledě PZ Kladna vysoko 8:3 a spravili si chuť do dalších zápasů. "Je to povzbuzení. Už nám bylo blbý, že se nám výsledkově nedařilo a chtěli jsme to zlomit," říká asistent trenéra Martin Uldrich.

Ale postupně. Proti Klatovům Letci neodehráli vůbec špatné utkání. Hráči bojovali a bylo na nich vidět, jak moc chtějí zvítězit. Jenže bohužel doplatili na nezkušenost. Tedy že v týmu měli řadu mladých hráčů.

"Oni sami to nemůžou utáhnout, protože na to nemají fyzicky ani zkušenostmi. A staří hráči prostě nejsou. Takže nás výsledek 1:3 nepotěšil, na druhou stranu to herně zlé nebylo," popisuje Uldrich.

I na Kladno dorazilo pouze dvanáct borců s letadlem na prsou. A trenéři tomu chtěli přizpůsobit taktiku. Dobře věděli, že když mužstvo na domácí nevletí od začátku a nevypracuje si dostatečný náskok, nemá šanci.

Plán se povedlo naplnit. Junioři první třetinu ovládli jasně 3:0 a to je nasměrovalo ke konečnému vítězství. Klíčem k úspěchu tentokrát bylo proměňování šancí.

"Proti Klatovům jsme jeli čtyřikrát sami na bránu a měli dalších pět tutovek, ale nic z toho nevyužili. Tentokrát to bylo o něčem jiném. Kluci si zaslouží pochvalu a poděkování," vzkazuje asistent trenéra.

Ten však zůstává i přes potěšující výsledek při zemi. Moc dobře ví, že ve dvanácti lidech se dá těžko pravidelně vyhrávat, a proto říká: "Dneska se nám to povedlo zlomit, ale uvidíme, jak to bude vypadat příště. Když jsou hráči nemocní a zranění, tak je těžké lepit sestavu."

HC Letci - Klatovy 1:3 (0:1, 1:1, 0:2)
Branky domácích: Pražienka. Asistence: Mařík.

PZ Kladno - HC Letci 3:8 (0:3, 2:3, 1:2)
Branky hostů: Honetschlager 3, Poljaanyčka, Lauko, Jelínek, Husák, Pražienka. Asistence: Lauko 4, Mařík 2, Husák 2, Honetschlager.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka