Starší dorost vysoko zvítězil a těsně prohrál
neděle 22. ledna 2017

Play-off se vzdaluje. Letci ztratili v důležité bitvě

Úvod nadstavbové části NOEN extraligy, to byla v podání staršího dorostu jedna velká jízda. Po pěti výhrách v řadě ovšem skvěle šlapající stroj zpomalil. Z posledních šesti zápasů Letci uspěli jen v polovině z nich, a play-off se tak začíná vzdalovat. Tentokrát si svěřenci trenéra Martina Rouska v pátek nejprve snadno poradili s Kolínem. O den později ovšem nestačili na Mladou Boleslav.

Letci měli před sebou další dvě venkovní bitvy proti soupeřům z opačných pólů tabulky. Zápasem s Kolínem odstartovali druhou polovinu nadstavby a byli v něm velkými favority. Svoji roli výsledkově potvrdili, když si ze středu Čech odvezli výhru 6:1.

O konečném skóre hodně napověděla už první perioda, ve které se Letňany utrhly do tříbrankového vedení. "V Kolíně to byla jednoznačná záležitost. Byli oslabení o pár hráčů jako my, ale bylo vidět, že je to pro ně citelnější než pro nás. Měli převelikou snahu, z čehož pramenily chyby," všiml si kouč Letců. 

I tak to ale mohlo být dle trenéra ještě lepší. Jeho mužstvo totiž podlehlo určitému uspokojení. "My jsme se dostali do pohodlného vedení, které jsme udržovali, i když si myslím, že výkon nebyl optimální. Měli jsme soupeře víc přehrávat a dát víc gólů. Oni nám je spíš darovali," přiznal Rousek.

V sobotu Letci naopak zamířili do Mladé Boleslavi, kde na ně čekal druhý tým tabulky. V předchozím vzájemném duelu se Pražanům povedlo Středočechy zaskočit, jenže nic podobného se teď nedělo. Bruslaři zápas kontrolovali a zvítězili zaslouženě 3:2.

"V Mladé Boleslavi to byl daleko těžší zápas. Domácí na nás vlítli, hráli důrazně, to nám dělalo problémy. Vytvořili si náskok a ten si pohlídali," podotkl letňanský trenér. 

Jeho mužstvo se trápilo především v ofenzivě. Nešlo ale tentokrát o koncovku, Letci se nedostávali ani do gólových příležitostí. "Byli jsme bezzubý do útoku. Kromě dvou gólů jsme měli ještě tak další dvě šance. Moc jsme si toho nevypracovali. Oni měli větší touhu po vítězství," mrzelo ho.

Vidina play-off se tak značně vzdálila. Starší dorostenci na něj momentálně ztrácejí sedm bodů. "Nedá se nic dělat, na play-off už asi nedosáhneme. To by musela být shoda náhod. Celky z naší skupiny jsou před námi a oni si to pohlídají. My s nimi nehrajeme, takže to nemůžeme ani ovlivnit," uvědomuje si Rousek. 

Kolín - HC Letci 1:6 (0:3, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 44. Zdeněk (Dotter) – 2. Kocík (Danov, Gebell), 14. Jelínek (Narovec), 14. Fabiánek (Lytvynov), 28. Danov, 38. Kocík (Bílek, Gebell), 60. Larsen (Pinkas). Rozhodčí: Barek – Lučan, LaczkoVyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Diváci: 36.

Mladá Boleslav - HC Letci 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Nepokoj (Dlabola, Hrachovec), 7. Flynn (Foerster, Dvořák), 22. Kučera (Moravčík, Křížek) – 6. Kocík (Bílek, Danov), 53. Gebell (Klikorka). Rozhodčí: Kratochvíl – Laczko, P. Špringl ml. Vyloučení: 5:6.Využití: 1:0. Diváci: 35. Střely na branku: 49:30.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka