Letňanští žáci zažili nepovedený víkend
úterý 17. ledna 2017

Z žáků vyhráli pouze sedmáci. Mladší Letci se spíš trápili

Letňanští žáci za sebou mají první nepovedený víkend v roce 2017. Výkonem mohli potěšit pouze starší žáci, mladší kategorie naopak padli. Páťáci velmi překvapivě podlehli Kutné Hoře. Šesťáci zase stačili Liberci jen v poslední třetině, jinak vysoko prohráli. Sedmička byla jediným týmem, který se radoval. Osmáci hráli skvěle a dlouho sahali po výhře, nakonec se však museli spokojit s remízou.

Pětka dostala tvrdý knockout

V neděli páťáci zavítali na led Sršňů z Kutné Hory s cílem navázat na úspěšnou sérii, jenže utkání se proměnilo v noční můru. Letci doplatili především na mizernou koncovku, a tak si v Kutné Hoře připsali překvapivou, ale zaslouženou porážku 1:4.

Prohra po sedmi týdnech se začalo rodit už v prvním střídaní, kdy Letci inkasovali. Domácím tato branka dodala sebevědomí, a přestože Letňany měly po zbytek zápasu převahu, Kutnohorci trestali z brejků. 

"Když neproměníme deset gólových šancí, nemůžeme vyhrát. Ofenzivně jsme totálně vyhořeli a utkání se změnilo v čirý zmar," hodnotil zápas zklamaný trenér Jan Zlatohlávek. 

Kosmetická úprava skóre na 1:4 přišla až v době, kdy Letci věděli, že duel nezvládnou. "Musíme na to utkání rychle zapomenout. Už v sobotu nás čeká těžké utkání s Hradcem. Teď musíme ukázat, jaký jsme tým a postavit se na nohy po těžkém boxerském knockoutu," uvědomuje si kouč.

5. třída: Kutná Hora - HC Letci 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branka hostů: Porubský. 

Jedna třetina nestačí

Očekával se těžký, ale pohledný zápas. Letci byli v letošní sezoně proti Liberci stoprocentní a vždy se bylo na co dívat. I tentokrát chtěli uspět, jenže první dvě třetiny na Bílé Tygry nestačili. Zabrali až ve třetí části, ale to už bylo pozdě. Šesťáci podlehli Severočechům vysoko 1:7.

"Špatně jsme k tomu přistoupili. Dvě třetiny jsme vůbec nechtěli bruslit a bojovat. Nebylo tam takové nasazení, jaké bych si od kluků představoval. Dostali jsme dva, tři rychlý góly a kluci se sesypali," smutnil kouč Ladislav Kadaně.

Během druhé přestávky si ale mužstvo spoustu věcí vyříkalo, přičemž trenér sáhl i do složení formací. "Ve třetí třetině jsme přeházeli sestavu a myslím si, že jsme je i chvíli přehrávali. Šlo jen o to změnit přístup k zápasu," popisoval Kadaně. 

Netřeba ale věšet hlavy, pokaždé se zkrátka nezadaří a mladé mužstvo si z toho může vzít ponaučení do příštích zápasů. "S Libercem máme vždy vyrovnaný zápasy. Jednou jsme je přehráli, pak to bylo vyrovnaný, teď nás dvě třetiny přehrávali oni. Pořád to jsou děti, takže žádný stres. Teď budeme pokračovat dál," vyhlašuje trenér Letců.

6. třída: HC Letci - Liberec 1:7 (0:2, 0:4, 1:1)
Branka domácích: Horáček. Asistence: Šrámek, Bejček.

Sedmáci jako jediní uspěli

Letňanská sedmička měla v předminulém týdnu pauzu, a tak byl pro ni souboj v Kutné Hoře vůbec prvním v tomto kalendářním roce. Svěřenci Martina Kotyry do něj vstoupili velmi dobře, když hladce porazili domácí Sršně 12:1.

Za svým si šli Letci od samého začátku, nicméně hlavní rozdíl byl ve druhé třetině. V té se Pražané hned sedmkrát prosadili a dali všem jasně najevo, kdo na ledě vládne. 

Povinnost si sedmáci splnili a teď mohou jen pevně věřit, že jim to dodá potřebné sebevědomí do dalšího utkání. V něm vyzvou Hradec Králové, který letos ještě neporazili.

7. třída: Kutná Hora - HC Letci 1:12 (0:2, 0:7, 1:3)
Branky hostů: Štípek 3, Šercl 2, Křišťan 2,Kužel, Kudrna, Blažek, Šíba, Vašíček. Asistence: Kužel 3, Štípek 2, Kudrna 2, Křišťan 2, Šercl.

Skvělý výkon stačil jen na bod

Osmáci, namlsaní z posledních dvou utkání, ve kterých neinkasovali, přivítali liberecké Bílé Tygry. Proti šelmám dosud neuspěli, což chtěli konečně změnit. K vítězství měli blízko, ale nakonec se museli spokojit s remízou 4:4.

Přestože mužstvo ztratilo vedení 4:2, trenér Martin Uldrich neskrýval pocity nadšení. "Odehráli jsme jedno z nejlepších utkání sezony. Před klukama klobouk dolů. Hráli opravdu velmi slušně," řekl. 

K parádnímu výkonu mohli ovšem osmáci přidat i třetí výhru v řadě, což se naneštěstí nepovedlo. "Rozhodly dvě chyby. Šlo o nepozornost, ale to jsme klukům řekli a bereme to s nadhledem, přeci jen se hokej učí. Žádné haló jsme z toho nedělali," vysvětloval Uldrich. 

Kromě chyb Letci ještě doplatili na neproměňování šancí. "Čtyřikrát jsme jeli sami na bránu a nedali jsme nic. To nás možná stálo to utkání, které jsme mohli a měli vyhrát, ale i tak jsme rádi za remízu," dodal hlavní kouč.

8. třída: HC Letci - Liberec 4:4 (2:0, 2:2, 0:2)
Branky domácích: Broš, Čech, Václavík, Dobrov. Asistence: Čech 2, Novotný, Straka, Tůma, Broš, Bucek.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka