Mladší dorost podlehl Spartě i Budějovicím
pátek 06. ledna 2017

Pauza nepomohla. Letci museli skousnout další porážky

O tom, že nadstavba je oproti základní části úplně jiná soutěž, se mladší dorostenci přesvědčili už před Vánoci, kdy třikrát tvrdě narazili. V ostré konkurenci bohužel nepomohla ani vánoční přestávka. V úterý Letce čekala suverénně první Sparta, které i přes dobrý výkon podlehli ve vysočanské O2 areně 1:6. O dva dny později pak svěřenci trenéra Tomáše Blažka padli i doma s Českými Budějovicemi 2:7.


Už před utkáním se Spartou Letci moc dobře věděli, co je čeká. V předešlých dvou střetnutích na favorita nestačili a navíc měli i nelichotivé skóre 2:11. Aby toho nebylo málo, tak suverén dosavadní sezony v nadstavbové části ani jednou nepoznal hořkost porážky.

To jsou věci, které sebevědomí příliš nepřidají, ale mladší dorostenci předem nic nezabalili. Dvě třetiny se proti prvnímu týmu tabulky drželi, když prohrávali 1:3. "My tam neodehráli špatné utkání. Kluci makali a hráli, na co měli. Odvedli velmi slušný výkon," hodnotil trenér Blažek.

Zlom nastal až ve třetí části, kdy Sparťané přidali další tři góly a o osudu zápasu bylo definitivně rozhodnuto. "Obraz hry byl stejný ve všech třetinách, v té poslední to tam Spartě jen víc padalo," přiznal letňanský kouč.

Úsilí a nasazení, s jakým Letci v úterý do utkání vstoupili, si bohužel nepřenesli do čtvrtečního souboje proti Českým Budějovicím. Po prosincovém debaklu na jihu Čech trenér Blažek věřil v mnohem lepší výsledek. To se z části povedlo, ale rozhodně ne tak, jak by si představoval.

"Myslel jsem, že odehrajeme lepší zápas a uhrajeme lepší výsledek. Nepřestoupili jsme k tomu asi tak, jak bychom měli. Možná jen posledních 10 - 15 minut by sneslo přísnější měřítko, jinak se nám to ale vůbec nepovedlo," litoval kouč Letců.

Utkání se tentokrát lámalo v prostřední periodě, kterou Jihočeši vyhráli 3:0 a dali se do trháku. Pak už to bylo samozřejmě těžké.

Pokud ale bylo něco, co se Letcům dařilo, byly to nerovnovážné počty hráčů na ledě. "Šlo nám to v oslabeních, které jsme všechny ubránili. Slušně jsme sehráli přesilovky, a i když jsme nedali gól, tak jsme měli šance. V těchhle situacích to bylo dobré, ale při hře 5 na 5 byl soupeř lepší," popisoval Blažek.

Série pěti porážek v řadě zařídila letňanskému mladšímu dorostu jediné, a to pád na poslední místo nadstavbové skupiny A. Teď to bude chtít najít vnitřní sílu a s velkým nasazením se pustit do dalších zápasů. Jedině to může na kvalitní soupeře platit.

"Věděli jsme, že nás v nadstavbě čekají těžká utkání. Ta mužstva jsou opravdu silná. Pro nás je to ovšem velká zkušenost a kluci postupně zjišťují, že na ty nejlepší týmy nám něco chybí. Doufám, že je to nakopne k další práci a že společně nějaké body urveme," věří letňanský trenér.

Sparta - HC Letci 6:1 (2:1, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 16. Barinka (Čermák), 16. Prymula, 23. Prymula (Truhlář), 41. Obadal (Pšenička, Rubeš), 52. Krupička (Najman, Mácha), 57. Barinka (Čermák) – 1. Adamec (Tzovairis, Krutil). Rozhodčí: Pilný – Pechánek, Holeček. Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 48. Střely na branku: 64:18.

HC Letci - České Budějovice 2:7 (1:2, 0:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 19. Klatt (Adamec), 54. Krchňák (Adamec, Tzovairis) – 10. Novák (Remta, Čížek), 12. Škvarek (Novák), 28. Houdek (Čížek, Novák), 31. Čížek (Škvarek, Houdek), 33. Čížek (Novák), 50. Novák (Ryba), 50. Novák (Hollar, Čížek). Rozhodčí: Prchal – Davida Štětina, Jakub Štětina.. Vyloučení: 6:6. Bez využití.Diváci: 72. Střely na branku: 31:52


Čtěte také

Podcast hokej zblízka