Letci během týdne odehrají tři zápasy
neděle 03. ledna 2016

Kanonáda na rozjezd. Mladší dorost naděloval góly Písku

Nemějte strach, že by Letci o vánočních svátcích zaháleli. Alespoň mladší dorostenci rozhodně ne. Poctivě se připravovali na nový rok, do kterého vstoupili vysokým vítězstvím 8:4 na ledě Písku. V extraligové nadstavbě tak nadále stíhají s pětibodovou ztrátou první Chomutov a stáhnout ji budou chtít ještě tento týden. Ve čtvrtek a v neděli totiž čekají mužstvo další dva soutěžní zápasy.

Trenér Tomáš Blažek mívá k týmu často výhrady, ale první utkání v roce 2016 ho výkonem svěřenců uspokojilo. Stejně jako konečný výsledek, byť s papírově nejslabším soupeřem.

"Začátek se nevyvíjel úplně podle našich představ, ale od druhé třetiny už jsme hráli to, co jsme chtěli. Byli jsme lepší a zasloužili jsme si vyhrát," poskytl letňanský kouč stručné hodnocení.

Odpovídá tomu i poměr střel 69:26 ve prospěch Letňan. Hosté skutečně měli herní převahu po celý zápas, třebaže v první přestávce prohrávali 1:2. Jenže síla týmu se naplno projevila ve druhé části, v níž Letci čtyřikrát skórovali. V poslední třetině přidali další tři branky. 

A to na jih Čech ještě neodcestoval pravidelně produktivní Dominik Sklenář, který měl teploty.

Možná se na týmu pozitivně projeví i vánoční pauza. Na přelomu roku si dorostenci užívali volna, nebo dvoufázově trénovali. "Vyloženě jsme se na nic nezaměřovali, spíš si jedeme tu svoji lajnu - občas na kondici, občas herní nácviky pro zopakování," přiblížil Blažek.

Letci jsou v nadstavbě o udržení momentálně druzí s dostatečným náskokem před třetím Litvínovem, který budou na jeho ledě hájit už ve čtvrtek. V neděli přivítají PZ Kladno.

Poté je kvůli mládežnické olympiádě krajů čeká dvoutýdenní pauza, v níž se budou připravovat na útok na play-off. "Ten program je teď rozbitý, ale nedá se nic dělat. Věřím, že nás to nepoznamená," doufá Blažek.

Písek - HC Letci 4:8 (2:1, 1:4, 1:3) 
Branky a nahrávky: 10. Novák P. (Novák J, Novotný), 19. Novák P. (Přibyl), 32. Berčík (Januška, Pechlát), 51. Novák P. (Tampier) - 2. Pinkas (Vlček, Lytvynov), 26. Lytvynov (Klikorka, Pinkas), 35. Šíba (Navrátil), 36. Kalina (Pinkas, Hlinka), 40. Kalina (Vlček, Klikorka), 43. Vrba (Klikorka), 44. Navrátil (Šíba), 60. Navrátil (Šíba). Rozhodčí: Pražák - Oudes, Horažďovský. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: 26:69.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka