K dostání je souprava, tričko, kraťasy i bunda
úterý 12. ledna 2016

Letci získali oficiální kolekci oblečení. Má sjednotit týmy

Lítáme v tom spolu. A chceme vystupovat jednotně. S novým sloganem Letců v novém roce přichází i snaha, jak image letňanského klubu ještě více povýšit. Proto se objevuje nová oficiální kolekce oblečení, na níž se pracovalo několik měsíců. Součástí setu je tepláková souprava, tričko a kraťasy, naposledy k němu přibyla i zimní bunda. Vše samozřejmě s klubovými barvami a motivy.

Ten záměr byl jasný: "Chtěli jsme, aby měl klub a jeho děti oficiální oblečení, které bude působit ve všech kategoriích jednotně. I to zvýší kredit tohoto klubu," říká trenérka Lucie Arazimová, která byla pověřena, aby si celý projekt vzala na starost.

Usilovně na něm pracovala od léta, během té doby navštívila několik oděvních značek, s nimiž probírala jednotlivé návrhy. Zvítězil tento. Jak se vám líbí?

Motivace byla jednoduchá. "Doteď si každá třída zajišťovala svoji vlastní soupravu a na vedoucích kolikrát leželo velké břímě. Každý tým vypadal jinak a nevypadalo to nejlíp. Zvlášť když třeba pětka se sedmičkou nebo šestka s osmičkou cestují na zápasy společně," vysvětluje prezident klubu Vojtěch Kučera. 

Teď mají jednotlivé týmy možnost si vše objednat přes klub. Příznivá je i cena 2160 Kč bez DPH, v níž není zahrnuta zimní bunda, která už je rovněž k dispozici. 

Oblečení si mohou pořídit i rodiče, nebo se dá v případě ztráty či zničení kdykoliv doobjednat. Při výběru kolekce se hodně dbalo na to, aby i za několik let zůstal design teplákovek stejný, což zajišťuje tento sublimovaný materiál.  

"Dbali jsme na příjemný materiál i na design, nad tím jsme strávili docela dlouhou dobu. Myslím, že i cena je dobrá," přibližuje Arazimová. Už se pracuje také na katalogu, který bude členům klubu k dispozici a z něhož budou moci zboží objednávat.

Do budoucna je možný i klubový "Second Hand"

V letňanské organizaci by byli rádi, kdyby se kolekce oblečení ve všech týmech sjednotily. Teď totiž každý tým používá jiné. I proto si vedení klubu nechalo zaregistrovat ochrannou známku na logo Letců, aby se design nemohl kopírovat.

Dominantou trička a teplákové bundy je letadlo z klubového loga. Na přední straně je i malé logo klubu v plných barvách a s číslem jednotlivého hráče. Na zádech má prostor větší nápis HC LETCI s fontem písma opět z klubového loga. Číslo s nápisem mají i kraťasy, stejně jako dlouhé kalhoty s rozepínacími nohavicemi.

"Líbí se mi, jaké to má barvy. A líbí se mi to zvýrazněné letadlo," usmíval se třeba Matyáš Kofroň ze 3. třídy, který si celou kolekci na sebe oblékl. Čtvrtá třída dokonce už hromadnou objednávku uskutečnila a nové věci nosí.

To ovšem neznamená, že tak musí učinit hned všichni. Jednotlivé třídy mohou donosit stávající kolekci a objednat oficiální, až děti z té současné vyrostou. Proces celkového sjednocení tak bude trvat rok až dva, než budou všechny týmy do jednoho vypadat stejně. 

Zároveň se uvažuje i nad systémem letňanského "Second Handu", kde bude možnost kupovat nošené věci po větším hráči. "Děti mohou nosit teplákovku po někom jiném," vysvětluje Lucie Arazimová. "Není to sériová výroba, každý kus má různou velikost pro každého jednotlivce, včetně čísla jeho dresu. Věříme, že se to bude většině lidí líbit."

Každá teplákovka i set trička s kraťasy mají také místo pro reklamu na rukávu. Fyzickým i právnickým osobám se tak nabízí možnost zviditelnění tím, že dané třídě či všem třídám finančně pomohou.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka