Pětka se sedmičkou měly volný program
úterý 27. ledna 2015

Z žáků uspěli pouze čtvrťáci. Šestka i osmička prohrály

Víkendový program letňanských žáků nabídl tentokrát pouhá tři utkání. Páťáci a sedmáci totiž měli volno. K zápasům se postavila čtvrtá, šestá a osmá třída, ale úspěšní byli jen nejmladší Letci. Zatímco obě starší kategorie nestačily na Mladou Boleslav, čtvrťáci deklasovali Hvězdu a jsou v rozjeté soutěži jsou zatím neporazitelní. Jejich střelecká bilance činí už 34 vstřelených branek za tři utkání.

Znovu přes deset vstřelených branek

Suverénní jízda nadále pokračuje u týmu čtvrtých tříd. Žáci v lednu zahájili soutěž na velkém kluzišti a zatím zápas po zápase deklasují jednoho soupeře po druhém. V nedělni to odnesl jeden z největších konkurentů Letňan - Hvězda Praha. Ta v Ice Areně dostala výprask v poměru 2:11, ale zároveň byla prvním mužstvem, které proti Letcům vstřelilo branku.

Ze tří utkání, které čtvrťáci odehráli, se mohou pyšnit úctyhodným skóre 34 vstřelených branek a pouhé dvě inkasované. "Kluci hrají pohledný hokej, dostávají se do šancí a dokáží je proměňovat. V dosavadním průběhu sezony zatím nemáme soupeře," vyjádřil se k formě svého mužstva lodivod Jiří Nikl.

"Utkání jsme odehráli v naprosté pohodě. Hned v první třetině jsme si vytvořili tříbrankový náskok a nedovolili jsme soupeři žádné zdramatizování. V poslední části jsme vstřelili dokonce pět branek. Doufám, že neusneme na vavřínech a budeme v takových výkonech pokračovat," dodal hlavní trenér.
 
4. třída: HC Letci - Hvězda Praha 11:2 (4:1, 2:0, 5:1)
Branky domácích:
 Vašíček 3, Brytski 3, Helus 2, Štípek 2, Godočkin. Asistence: Svoboda 3, Vašíček 2, Hnízdil 2, Godočkin, Horáček, Flieger, Bejček, Brytski.

Konec naděje už po úvodní třetině

Kdybyste si měl vsadit na výsledek šesťáků, možná by vám pomohla jejich bilance posledních tří měsíců. Od 1. listopadu totiž spolehlivě střídají vítězství s porážkou. Pozoruhodné pravidlo se nezměnilo ani v sobotní bitvě s Mladou Boleslaví - Letci po předchozí výhře prohráli.

Střídání úspěchu s neúspěchem trvá už 12 zápasů v řadě, téměř tři měsíce. "My měli znovu špatný vstup do utkání. Soupeře jsme nejspíš podcenili, protože nás první dvě třetiny jasně přehrával. Hosté vyhrávali osobní souboje a v bruslení jsme na ně taky neměli," kritizoval výkon svých svěřenců trenér Martin Uldrich.

Jeho tým naposledy vyhrál dvakrát po sobě právě na přelomu října a listopadu. "To, že kluci začali hrát až v posledních deseti minutách zápasu, se prostě nesmí stávat. Stejně tak to, že v domácím prostředí prohrajeme první třetinu v poměru 0:4. Budeme pracovat na tom, abychom se polepšili a takové věci se prostě nestávaly," slíbil kouč.

6. třída: HC Letci - Mladá Boleslav 3:5 (0:4, 1:0, 2:1)
Branky domácích:
Ullrych 2, Straka. Asistence: Tůma, Čech.

Otočení skóre k vítězství nepomohlo

Poměrně vyrovnanou sezonní bilanci mají svěřenci trenéra Ladislava Kadaně. Naposledy osmička sice zvítězila den před Vánocemi, ale následující tři boje rozhodla vždy jediná branka v neprospěch letňanského klubu.

V sobotním utkání čekal Letce domácí souboj s Mladou Boleslaví, ve kterém prohráli hned úvodní třetinu. V následující se vzchopili a dokázali vývoj otočit, ale o konečném výsledku rozhodla laxnost v poslední části, kdy dvakrát inkasovali a znovu o branku prohráli.

"Bohužel jsme klasicky zaspali první třetinu. Nakonec se kluci v závěru druhé části zvedli a otočili vývoj utkání, ale ve třetí třetině už si asi mysleli, že mají vyhráno a nechali si vedení opět vzít," zhodnotil utkání asistent trenéra Martin Kotyra.

Osmáci tak ztratili další boj díky svému špatného přístupu. "Je to velká škoda, že prohrajeme i takovéto zápasy. Musíme se na to více soustředit, protože tentokrát jsme si zasloužili minimálně bod," dodal Martin Kotyra.

8. třída: HC Letci - Mladá Boleslav 2:3 (0:1, 2:0, 0:2)
Branky domácích
: Krutil, PejchalAsistence: Klikorka.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka