Letci v extralize získali další tři cenné body
sobota 24. ledna 2015

Pomsta Boleslavi. S Jihlavou už ale starší dorost nehrál

Odveta jest dokonána. Druhé vzájemné utkání proti Mladé Boleslavi sehráli starší dorostenci Letňan, ale teprve nyní dosáhli na body. Po prosincové porážce přišla v pátek domácí výhra 5:3. Sobotní souboj s Jihlavou byl odložen na druhou polovinu února, protože soupeři chyběli brankáři. Mladíky teď čeká necelé tři týdny přestávka. Během ní se budou snažit načerpat síly na závěrečnou část sezony.

Domácí se hned v úvodu utkání dostali do problémů a v páté minutě inkasovali jako první. Ovšem vedení Středočechům nevydrželo dlouho. O necelou minutu později vyrovnal Václav Burda a před koncem první části domácí uskočili na rozdíl branky po přesné trefě Václava Maříka. Ten se v zápase trefil hned dvakrát.

Svůj jednobrankový náskok dokázali starší dorostenci ještě ve druhé části navýšit, a když třetí třetina skončila nerozhodně, bylo o třech bodech rozhodnuto.

"V průběhu týdne jsme se na soupeře připravovali a jsem rád, že jsme se připravili dobře. Hráli jsme přímočarý hokej, který Boleslavi nevyhovoval, zaslouženě jsme vyhráli," zhodnotil výkon svých svěřenců trenér Milan Antoš.

Letňany tak dokázaly uspět v dalším důležitém utkání. Zdá se, že na sérii sedmi porážek v řadě z přelomu roku je definitivně zapomenuto.

Vzhledem k absenci jihlavských gólmanů z důvodu mládežnické olympiády se v sobotu neuskutečnil zápas s Jihlavou. Tohle utkání by mělo být odehráno 17. února, k dalšímu střetnutí starší dorostenci nastoupí až za tři týdny, kdy zavítají na led Vsetína.

HC Letci - Mladá Boleslav 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Burda (Urban, Horák), 15. Mařík (Řepík, Procházka), 23. Babčuk (Pařík), 33. Mařík (Procházka), 44. Řepík (Pařík) - 5. Kroni (Mašek), 22. Dančišin (Planý), 46. Kroni. Rozhodčí: Jechoutek - Marek, Doležal. Vyloučení: 18:12. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 110. Střely na branku: 61:35.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka