Letci o víkendu některé soupeře rozdrtili
úterý 20. ledna 2015

Žáci prožili gólové hody. Adamec se trefil hned osmkrát

Někdo čeká na osm branek třeba celou sezonu, ale Václavu Adamcovi ze sedmé třídy se to povedlo hned osmkrát v jediném utkání. To on byl v zápasech žákovských tříd nejvýraznější postavou uplynulého víkendu. Sedmáci zažili vůbec nejpovedenější klání v aktuálním ročníku, když doslova rozdrtili Vlašim. Do sbírání bodů se ale zapojily i ostatní týmy, jen páťákům tentokrát těsně unikly.

Čtvrťáci jednoznačně přejeli rivala z Prahy

Jedna z těch úplně nejmladších kategorií měla před sebou druhý soutěžní zápas na velkém kluzišti. Tentokrát s pražskou Slavií, kterou Letci jednoznačně převálcovali. V prvních dvou třetinách sice náskok narůstal zvolna, poté však přišla závěrečná smršť, ve které Letňany nastřílely sedm branek. "Bylo to zasloužené vítězství. Slavii jsme poráželi i v přátelácích, asi se ty body daly čekat," byl spokojen jeden z koučů Marek Horáček.

Těšilo ho, že už se v utkání začaly projevovat některé hokejové věci. "Kluci si dokázali nahrát, a když si nahrávali, soupeře jednoznačně přehráli. Po dvou třetinách to bylo jen o čtyři branky, trochu jsme týmu promluvili do duše. Ve třetí třetině jsme přidali sedm branek a s přehledem ji ovládli."

Jedno jméno Horáček pochválil obzvlášť - brankáře Davida Cinku. "To, že jsme vyhráli tak vysoko, neznamená, že Slavia neměla šance. David jich docela dost pochytal, za poslední rok na sobě hodně zapracoval. Ještě nám drhne obranná fáze, protože útočníci kolikrát nechají beky na holičkách a ti pak zmatkují."

Po dvou odehraných zápasech má tento tým zatím úctyhodnou bilanci - žádná neinkasovaná branka a celkem třiadvacet přesných zásahů do soupeřovy sítě. V příštím kole ho už čeká první těžší test: pražská Hvězda.

4. třída: Slavia Praha - HC Letci 0:11 (0:2, 0:2, 0:7)
Branky hostů:
Šrámek 3, Horáček 2, Vašíček 2, Hnízdil, Helus, Štípek, Svoboda. Asistence: Brytski, Vosmík, Godočkin, Šrámek, Sitarčík, Vašíček, Flieger, Štípek.

Páťáci dotahovali, ale vyrovnat nestihli

Páťáci přivítali Vlašim, ale říjnovou kanonádu 8:1 nezopakovali a tentokrát prohráli těsně 3:4. O neúspěchu prozhodla netrpělivost a nepřesnost. Téměř polovina utkání se hrála bez branek, Letci měli na ledě převahu, ale nedokázali ji přetavit v gólový úspěch. "Na hráčích začínala být znát frustrace z nepřesné koncovky. Bohužel jsme nebyli dostatečně trpěliví," posteskl si trenér Jan Zlatohlávek.

Myšlenky na útočení podle něj převážily a následně přišly dvě individuální chyby, které soupeř trestal. Po snížení Vlašim vždy odskočila znovu a vyrovnat Letci už bohužel nestihli. "Pochvalu zaslouží kapitán utkání Viktor Štípek, kterému se v poslední době velmi daří. Je jen škoda, že další opory týmu jsou v současné době v mírném útlumu a jejich body týmu chybí," dodal kouč.

"Velmi dobrý výkon podali i všichni obránci. Chybělo pověstné hokejové štěstíčko, přesto jsme s kolegou Ivanem Utěšilem neměli hráčům téměř co vytknout," uzavřel Zlatohlávek. "Bylo to z naší strany kvalitní utkání."

5. třída: HC Letci - Vlašim 3:4 (0:0, 1:3, 2:1)
Branky domácích:
Štípek 2, Křišťan. Asistence: Sabol, Kudrna, Šíba.

Šesťáci nedali svému soupeři šanci

Zpočátku vyrovnané utkání sehráli šesťáci na ledě Pardubic a město perníkového ráje letňanským mladíčkům zatím vyhovuje. Dva předchozí boje totiž Leťnanští ovládli a do třetího utkání šli s přívětivým skóre 21:8.

Ono se to nakonec povedlo i na třetí pokus. Utkání bylo herně vyrovnané, vždyť až do třetí třetiny svítil na tabuli stav 0:1. "Vstup do zápasu jsme příliš dobrý neměli. První dvě třetiny jsme předváděli výkon, který by se dal řadit mezi ty slabší," konstatoval hlavní trenér Martin Uldrich.

Poté se však hosté semkli, nastříleli čtyři branky a odvezli si výhru 0:5. "O přestávce jsem musel klukům výrazněji promluvit do duše, aby se vzchopili a hráli hru, kterou umíme. To se nakonec podařilo, proměnili jsme pár šancí, což rozhodlo," vysvětlil Uldrich rozhodující moment utkání. "Bohužel jediný, koho můžu pochválit, je Aleš Čech, který podal velmi povedený výkon," dodal na závěr.

6. třída: Pardubice - HC Letci 0:5 (0:1, 0:0, 0:4)
Branky hostů:
Tůma 2, Čech 2, Dobrov. Asistence: Tůma, Dobrov, Václavík, Bucek.

Sedmáci si připsali výhru jako z pohádky

Už předchozí dva domácí zápasy s bilancí 23 vstřelených branek nasvědčovaly, že se možná chystá něco velkého. A ano, chystalo. V sobotu zavítal na led Letců kádr z Vlašimi, jejíž hráči by snad ani nejezdili, kdyby věděli, jaká nadílka je čeká. Letňanští svého soupeře doslova převálcovali a zvítězili 21:2. A to v prvním vzájemném utkání oba soupeři remizovali.

"Co k tomu říct? Kluci už několikátý zápas pokračují ve vynikajících výkonech a ten výsledek, to už je jen taková třešnička na dortu," těšilo trenéra Martin Rousek. "Po celou dobu utkání jsme na ledě dominovali a soupeři jsme nedali žádnou šanci. Bodově se prosadili snad všichni hráči, což mě těší," dodal k podařenému výkonu svých svěřenců.

Výsledek je hezký, ale co předvedl Václav Adamec? Z celkového součtu branek se postaral o více než polovinu. K osmi brankám navíc přidal i tři asistence. Od vzácného triple-hattricku (9 branek) jej dělila jediná trefa.

"On je to velice šikovný hráč. Dává branky každý zápas a já jsem rád, že ho máme v týmu. Hraje s hlavou nahoře a to je v této kategorii snad nejdůležitější. Já ale musím pochválit každého hráče v mužstvu," uzavřel Rousek.

7. třída: HC Letci - Vlašim 21:2 (5:1, 6:1, 10:0)
Branky domácích:
Adamec 8, Jansa 4, Bespalčenko 2, Zrcek 2, Stupka 2, Hlaváč, Liberda, Hruška. Asistence: Hruška 6, Bespalčenko 4, Adamec 3, Hlaváč 2, Stupka, Zrcek.

Osmáci si nakonec rozdělili body se sokem

I osmákům se proti Pardubicím v letošní sezoně daří. V předchozí dvou zápasech se povedlo Letcům urvat dvě výhry, které hrají velkou roli, protože oba týmy se staly sobě navzájem velkými konkurenty v tabulce. Tentokrát se to bohužel nepovedlo za plný počet bodů, ale remíza na hřišti soupeře je i tak úspěchem.

"První třetina byla vyrovnaná, ale mám pocit, že jsme byli o něco hokejovějším týmem. Ve druhé třetině se úplně zapomnělo na bránění a s brankami se rozsypal pytel," prozradil k vývoji celého utkání trenér Ladislav Kadaně.

"Nám se bohužel zranil hráč a zbytek zápasu jsme museli dohrát na 12 hráčů. Třetí část hry jsme odehráli velmi dobře i přesto, že nás bylo tak málo a uhájili jsme alespoň bod za remizu." Příští sobotu se osmá třída představí na domácím ledě, kde přivítá Mladou Boleslav.

8. třída: Pardubice - HC Letci 6:6 (1:1, 3:2, 2:3)
Branky hostů:
Pinkas 2, Klikorka 2, Rudolf, Duchan. Asistence: Duchan, Pinkas, Riley.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka