Úspěšný týden přinesl celkem čtyři body
sobota 17. ledna 2015

Starší dorost přehrál Písek. Budějovicím těsně podlehl

Starší dorostenci Letňan mají za sebou další dvě utkání. Svěřenci trenéra Milana Antoše si v pátek poradili s Pískem a o den později svedli vyrovnanou bitvu i s Českými Budějovicemi. Ty však dokázaly rozhodnout přesnou trefou v prodloužení. Přesto se týden dá hodnotit jako úspěšný - mladí Letci posbírali čtyři body, které jim v dalším průběhu soutěže mohou přidat na klidu.

Družina třetí nejstarší kategorie začala svůj páteční zápas proti Písku inkasovanou brankou hned ve druhé minutě. Poté se Letcům podařilo vstřelit dva góly a otočit vývoj utkání ještě v první třetině.

Další průběh zvládli lépe domácí, kteří zvýšili na rozdíl tří branek a v závěrečné části se už skóre neměnilo.

Právě duel s Pískem napomohl tomu, že mohou hráči Letňan být před závěrečnou osmičkou zápasů zase o něco klidnější.
"Věděli jsme, že musíme vyhrát, pokud chceme mít klid v následujícím průběhu soutěže,“ konstatoval hlavní trenér Milan Antoš.

"V zápase jsme podali kostrbatý výkon. Hned v úvodu jsme se totiž dostali do problémů, ale naštěstí jsme to nakonec zvládli. Velkou zásluhu na tom mají obránci, kteří začali dobře střílet, a otevřel se tak prostor pro několik dorážek," dodal.

Hned o den později přivítali Letci houževnatý celek z Českých Budějovic. Vyrovnané utkání s tabulkově lépe postaveným Motorem nakonec muselo rozlousknout až prodloužení, ve kterém byli úspěšnější Jihočeši.

Necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny otevřeli skóre hosté. Domácím Letcům se ale podařilo vyrovnat zásluhou přesné trefy Matěje Chalupy.

"Dnes musím kluky pochválit. Zvládli jsme kvalitně odehrát těžký zápas s výborným soupeřem. České Budějovice mají v kádru celkem 14 hráčů ročníku 1997, přičemž my jsme dnes nastoupili s několika mladšími dorostenci,“ pochválil své mužstvo Antoš.

Příští týden čeká Letce souboj s Mladou Boleslaví a Jihlavou. Právě Boleslav je soupeř, který je v tabulce těsně za letňanskými mladíky.

"Už mám nějakou vizi, jak bychom proti nim mohli uspět. U nich jsme, tuším, prohráli v prodloužení a výrazně to ovlivnil výkon rozhodčího. Věřím, že na vlastním ledě se nám je povede přehrát," uzavřel odhodlaný hlavní kouč.

HC Letci - Písek 5:2 (2:1, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Chalupa (Katriňák), 12. Procházka (Pařík, Chalupa), 25. Burda (Urban, Horák), 33. Řepík (Katriňák), 37. Burda (Katriňák, Urban) - 2. Novotný (Pokorný), 40. Pokorný (Klas, Hadrava) Rozhodčí: Vokřál - Buček, Gabriel. Vyloučení: 12:8. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 61:35.

HC Letci - České Budějovice 1:2p (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 47. Chalupa (Katriňák) - 39. Bárta (Doktor), 64. Vráblík (Káník). Rozhodčí: Talpa - Komárek, Zíka. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. Diváci: 103. Střely na branku: 25:54.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka