Kučera dal Budějovicím hattrick a tři asistence
čtvrtek 15. ledna 2015

Rozklad favorita! Mladší dorost ukončil sérii tří porážek

Kdybyste si měli vsadit, s kým mladší dorost ukončí sérii tří proher, České Budějovice byste možná volili jako poslední. Jihočeši dosud byli pro Letce nejnepříjemnějším soupeřem. Jenže tentokrát přišel nečekaný výsledek. Letňany je dokázaly na vlastním ledě deklasovat 8:2 a do tabulky berou důležité body. Na třetí nepostupové příčce tak stále drží těsný kontakt s Budějovicemi i Jihlavou.

Po třech porážkách to konečně přišlo. Když si Letci nedokázali poradit s Kolínem a v samostatných nájezdech ani s Jihlavou a Mladou Boleslaví, všechno si vynahradili ve čtvrtek. Vyplatilo se jim tak, že si 25. kolo nechali přeložit hned z počátku roku.

S Václavem Burdou, posilou ze staršího dorostu, vstoupili do utkání svižně a hned po první dvacetiminutovce měli slibný dvoubrankový náskok. Ten v dalším průběhu dokázali ještě navýšit na konečných 8:2.

V zápase se několikrát prosadilo duo Václav Burda - Lukáš Kučera. Odpoledne snů předvedl Kučera, který vsítil hattrick a přidal tři asistence. Burda mu zdatně sekundoval a připsal si čtyři body za branku a tři asistence.

"Spolu s trenérem nás těší, že kluci podali výborný týmový výkon. Konečně přišel zápas, kdy jsme se dokázali střelecky prosadit," prozradil bezprostředně po zápase asistent trenéra Martin Rousek.

Po celý průběh zápasu byli Letňanští lepší a častokrát se dokázali prosadit. "Tentokrát jsme byli lepším týmem než České Budějovice, takže vítězství můžeme brát jako zasloužené," dodal Rousek. "Zároveň bych ale nerad, aby kluci usnuli na vavřínech."

V následujícím 29. kole uzavřou Letci třízápasovou sérii domácích utkání s Libercem. Bílí Tygři se pokusí překazit šňůru pěti proher v řadě.

HC Letci - České Budějovice 8:2 (3:1, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky:
8. Sklenář (Burda, Kučera), 15. Burda (Kučera), 16. Antoš (Gebell, Kučera), 22. Danov (Kocík), 38. Kučera (Burda), 41. Rousek (Burda), 42. Kučera (Rousek), 57. Kučera - 19. Matys (Novák), 24. Hakl. Rozhodčí: Jechoutek - Vršecký, Rambousek. Vyloučení: 5:5. Využití: 6:2. Diváci: 65. Střely na branku: 39:30.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka