Letci vyhráli 13:1 a už vyhlížejí nadstavbu
pondělí 12. ledna 2015

Zlepšit obranu, varuje Doutnáč. Muži i tak drtili Zbraslav

Tak trochu to připomíná klid před velkou bouří. Letňanští muži si na konci roku ubojovali bezpečný náskok v čele tabulky a základní část Pražského přeboru dohrávají s cílem, aby o něj nepřišli. Sobotní zápas proti Zbraslavi zvládli hravě 13:1, bitvy v Roudnici nad Labem a s rezervou Kobry Letce ještě čekají. Pak už přijde to, na co se tak nedočkavě čeká - nadstavba o právo hrát baráž.

Letňanští potvrzovali roli velkého favorita od začátku utkání a ve 24. minutě vedli o sedm branek. "Pak už jsme si jen tak hráli," popsal trenér Jan Doutnáč. Přesto nebyl úplně spokojen. "Víc než pozitiva může takovýto zápas odhalit spíš nějaké negativum. V našem případě to byla obrana. Dovolili jsme soupeři příliš často střílet na branku."

Domácí kouč vychválil brankáře Matěje Olivu, který měl možná až nečekaně hodně práce. "Ten jediný gól dostal po dvou tečích, nic moc s tím dělat nemohl. Ale zbytek si bezpečně pohlídal a nechyboval."

Nejvíce kanadských bodů si v letňanském týmu připsal kapitán Jan Mišner. K hattricku přidal dvě asistence.

Jenže právě defenziva, na kterou Doutnáč tak naléhá, a post gólmana mohou být v nadstavbě jedním z důležitých faktorů. Trenérovi výhra nad Zbraslaví ukázala signál, co v závěru základní části pilovat. 

O víkendu jeho muži zavítají do Roudnici, týden nato hostí "béčko" Kobry. Obzvlášť proti ní to může být náročné utkání. 

Celek z Braníku se dost možná bude prát do posledního dechu o čtvrté postupové místo. "A my si rozhodně nechceme nechat vzít to, co jsme si dosud nahráli," naráží Doutnáč na tříbodový náskok před druhou Hvězdou. 

"Zbraslav byla z těch tří týmů, co nás nyní čekají, nejslabší soupeř - už jen proto, že testovala nové, velmi mladé hráče," všiml si Doutnáč. "My tentokrát hráli špatně dozadu a zbytečně dlouho drželi puky. Splnili jsme povinnost, ale tohle je třeba pro příště zlepšit," varuje. 

HC Letci - Zbraslav 13:1 (5:0, 4:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 6. Bílek (Štěpán), 6. Horáček (Krňanský), 7. Mišner (Zima), 18. Bílek, 19. Valder (Mrázek), 22. Valder (Mrázek, Horáček), 24. Mišner (Štěpán), 39. Chvojka (Boček, Bílek), 40. Mišner (Štěpán, Novák), 43. Božilov (Koubík, Horáček), 47. Koubík (Mišner, Zima), 59. Štěpán (Mišner), 59. Mrázek (Valder) - 35. Hrdina (Patočka).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka