Letci dali Podblanicku dva kruté debakly
úterý 06. ledna 2015

Novoroční radost. Páťáci a sedmáci začali kanonádami

Na přelomu roku se letňanští žáci účastnili hned několika turnajů, o prvním lednovém víkendu ale měly dvě třídy na programu už soutěžní povinnost. Pětka se sedmičkou zvládly svá utkání na jedničku, když soupeře z Podblanicka v obou případech potupily debaklem. Šesťáky a osmáky čekají mistrovské zápasy o tomto víkendu, svou ostrou premiéru na velkých kluzištích si rovněž odbudou i čtvrťáci.

Dream team jako nástroj pomsty

Pětka v sobotu měla velkou motivaci. Toužila Podblanicku oplatit zářijovou porážku a chtěla pro to udělat maximum. I proto si z šesté třídy stáhla několik talentů svého ročníku a sestavila nejlepší možný tým. "Podblanicko hraje celou sezonu s takřka o rok starším týmem než ostatní. Chtěli jsme jim ukázat, že když my složíme to nejlepší, co máme, dokážeme je porazit," řekl trenér Jan Zlatohlávek.

A děkoval kolegovi Martinu Uldrichovi. "Uvolnil nám čtyři hráče ročníku 2004 včetně brankáře Malanta. Díky tomu se nám asi poprvé a naposledy v sezoně povedlo postavit takový náš dream team. Celé mužstvo hrálo výborně, mělo obrovskou herní převahu, kterou dlouho nedokázalo gólově vyjádřit," popsal Zlatohlávek novoroční radost. Přitom ještě po dvou třetinách Letci vedli pouze o gól. V té třetí ale nasázeli pět branek a vyhráli 7:1.

5. třída: HC Letci - Podblanicko 7:1 (2:1, 0:0, 5:0)
Branky domácích: Uher 2, Kudrna, Štípek, Strnad, Čech, Vlasák. Asistence: Strnad 2, Sýkora.

První útok dal 12 gólů ze třinácti

Sedmáci si už během Vánoc udělali příjemný výlet na turnaj do Kolína, kde vybojovali druhé místo. Někteří z týmu se navíc zúčastnili i nedávného Challenge Cupu v Letňanech. Také proto možná nedali mužstvu z Podblanicka příliš šancí a vyhráli jasně 13:4. "Kluci asi byli častěji na ledě než soupeř, což se mohlo projevit. Všichni si zaslouží pochvalu za to, jak tenhle zápas odehráli," řekl jeden z trenérů Jan Mišner.

Byla to opravdu jednostranná záležitost, přitom první vzájemný duel Letci v Benešově těsně prohráli. Jenže tentokrát už první třetinu zvládli v poměru 8:1 a bylo jen otázkou, kolik zvítězí. O dvanáct gólů ze třinácti se postaral první útok ve složení Adamec - Stupka - Bespalčenko. "Dávali jsme branky a dobře jsme se pohybovali, měli jsme to pod kontrolou. Já tentokrát nemám hráčům co vytknout," dodal Mišner.

7. třída: HC Letci - Podblanicko 13:4 (8:1, 2:2, 3:1)
Branky domácích: Adamec 5, Stupka 4, Bespalčenko 3, Hlaváč. Asistence: Adamec, Bespalčenko, Stránský.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka