Proti Olympiku si opět zahrál trenér Doutnáč
neděle 04. ledna 2015

Povinnost. Muži chtějí soustředěný závěr základní části

To nejdůležitější splnili už před vánočními svátky - porazili Hvězdu a v čele Pražského přeboru si vytvořili tříbodový náskok. Teď se soustředí, aby o něj do konce základní části zbytečně nepřišli. Letňanští muži mají první krok za sebou, když v sobotu porazili 8:5 Olympik. Tři zápasy je ještě čekají. A kouč Jan Doutnáč varuje: "Už nás nic jako Olympik nečeká. Budeme to muset vzít zodpovědně."

O tom, že Letci vzali novoroční duel s outsiderem poněkud lehkovážněji, svědčí i fakt, že si výstroj oblékl i sám letňanský trenér. "Byla to znovu příležitost se jít na led sklouznout. Ale nestálo to za nic. Ještě horší než minule," smál se.

Jeho mužstvo si v zápase vytvořilo bezpečný náskok k tomu, aby si mohlo dovolit závěr utkání za stavu 8:2 vypustit. "Pak jsme soupeře pouštěli jezdit samotné na branku a třikrát inkasovali. Kluci to odehráli, protože to odehrát museli," přiznal trenér Doutnáč.

Hattrickem tentokrát zazářil Martin Kotyra. Na jeho poslední gól si hrající trenér připsal asistenci.

Letci vedou tabulku přeboru, naposledy a jedinkrát v sezoně prohráli 18. října. Od té doby vytvořili sérii deseti vítězství v řadě. Bylo by nešťastné přijít o pracně vybudovaný náskok, zvlášť když poslední kolo svede proti sobě Hvězdu s Lomnicí nad Popelkou, tedy dva největší rivaly Letňan. Je jasné, že v té bitvě znovu někdo ztratí.

Ovšem pozor, ani Doutnáčův tým už nečekají vyloženě outsideři. V příštích třech víkendech se postupně utkají se Zbraslaví, Roudnicí nad Labem a rezervou Kobry. "Zbraslav je nevyzpytatelná. Roudnici když se sejdou hráči, umí doma výborně zahrát. A Kobra? U nich jsme vyhráli těsně 3:2 a rozhodně to nebyla hra na jednu branku," varuje Doutnáč.

Do nadstavby ještě nějaký ten týden zbývá, Letci ji ale už pomalu vyhlíží. Chtějí si v ní konečně splnit sen a vybojovat si právo baráže o druhou ligu. "Je to ještě daleko, ale na tréninku už se některým věcem věnujeme. Víme, že v další fázi sezony musíme zlepšit přesilovky a založení útoku."

Olympik Praha - HC Letci 5:8 (1:4, 1:3, 3:1)

Branky a nahrávky: 17. Urbánek, 37. Kopejtko (Meszároš), 53. Kovář (Mařík), 54. Urbánek (Čáp), 54. Meszároš (Kopejtko, Schlixbier) - 5. Mrázek, 6. Kotyra (Král, Krňanský), 9. Mrázek (Valder), 14. Chvojka (Božilov), 29. Mišner (Štěpán), 34. Kotyra (Bílek, Král), 40. Valder (Mrázek), 51. Kotyra (Král, Doutnáč). Olympik: Kratochvíl - Schlixbier, Chlíbek, Čáp, Krpata, Kovář, Urbánek, Meszároš, Kopejtko, Jasanský, Mařík. HC Letci: Jurasík - Mišner, Šramota, Štěpán, Horáček, Mrázek, Kotyra, Bílek, Král, Chvojka, Uhlíř, Doutnáč, Zima, T. Novák, Krňanský, Boček, Božilov, Valder.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka