Mladší dorost proti PZ natáhl vítěznou sérii
čtvrtek 30. ledna 2014

Zodpovědní. Nikdo to nepodcenil, těší kouče další body

Proti silným soupeřům se dokáží nabudit, sami naopak v roli papírových favoritů nepodceňují outsidery. A mladším dorostencům Letňan se to vyplácí. Po nedělním skalpu, kdy senzačně porazili lídra, ve čtvrtek nedopustili žádné překvapení a s posledním PZ Kladno si doma připsali další výhru. V extralize je to už jejich šestá v řadě. A sérii soutěžních zápasů, v nichž bodovali, zaokrouhlili na číslo 10.

Snadná práce? Tak úplně jednoznačné to zase nebylo.

Soupeř nedávno vyměnil trenéra, navíc se v boji o udržení pere o každý bod. "Nebylo to příjemné, spíš jsme to nějak urvali," přiznal domácí kouč Lukáš Lomický. "I to se ale počítá. Já jsem hlavně rád, že k tomu naši kluci přistoupili zodpovědně a hráli s nasazením. Nikdo se na to nevykašlal."

Letci se museli vypořádat s neprostupnou obranou. Ne že by "pézetka" byla nebezpečná v útoku, ale spíš čekala na chybu. "A my byli v útoku marní," podotkl Lomický.

I tak cestu za povinným vítězstvím usnadnil už ve 2. minutě Václav Mařík.

V prostřední třetině ho napodobil Jan Kučera, a na začátku té třetí pak obránce Michal Pařík. Mařík si už za rozhodnutého stavu zpříjemnil závěr utkání svým druhým gólem. Brankář Václav Mokrý pustil v šesti zápasech jen osm gólů.

Letci, které trápí drobná marodka, jako by nedělním triumfem nad Spartou poradili recept úspěchu i svým soupeřům. Lídr tabulky nezískal ze zápasu ani bod podruhé v sezoně, když tentokrát prohrál 3:6 na ledě druhého Chomutova. To největší konkurenti Letňan - Kladno a Litvínov - svedli tentokrát vzájemný souboj. A Středočeši si díky vítězství 4:0 udrželi na Letce "jen" pětibodovou ztrátu.

Ti ji ale už v neděli mohou zase o něco navýšit. Zatímco Kladno zavítá na led velmi silné Plzně, Letňanští jedou do "přijatelného" Písku. Musí se však držet stejného pravidla jako doposud - hlavně nikoho nepodcenit.

HC Letci - PZ Kladno 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Mařík (Danov), 28. Kučera (Danov, Mařík), 42. Pařík (Gaspar, Průžek), 56. Mařík (Danov) - 56. Pejchal (Libovický). Rozhodčí: Jechoutek - Ovsík, Klouček. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 56. Střely na branku: 38:21.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka