pondělí 26. září 2011

Starší dorost veze bod z Písku

V sobotu v podvečer sehráli starší dorostenci další utkání ELSD se soupeřem z Písku. Z dramatického utkání si nakonec přivezli pouze bod.

Do utkání vstoupili Letci opravdu ukázkově, když hned z první střely v 9. vteřině vymetl růžek domácího brankaře po přihrávce Arnošta uzdravený Chvátal (1-0). Bohužel následně se nechal vyloučit Šír a Písek dokázal v početní výhodě díky Reinišovi vyrovnat (1-1). Utkání tak začínalo na novo a šance se střídali na obou stranách. Když se zdálo, že se půjde do kabin za nerozhodného stavu 1-1, zaúřadovala v obraném pásmu Písku dvojice Uhlíř-Kaplan a druhý jmenovaný backhandovou kličkou posunul Letce v čase 19:40 do vedení (1-2).

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí a hned v úvodu se dostali do tlaku i díky vyloučení hostů, když si šel na dvě minuty za hákování sednout Litera. V 27. minutě vytěžili domácí z tlaku vyrovnávací gól, když se po individuální akci z pravé strany prosadil Indrák (2-2). Tlak domácích pokračoval a o tři minuty později otočil utkání opět dnes střelecky velice úspěšný Indrák (3-2). Brankář hostí Švihálek dnes neměl svůj den a tak se do branky postavil Eder.
Nabídku která se neodmítá poskytl Písek Letcům v 37. minutě utkání, kdy putoval na trestnou lavici domácí Reiniš. Letci zavřeli soupeře v pásmu a po několika přihrávkách našel Machala od modré čáry před brankou Kaplana, který lehkou tečí vrátil Letce zpět do hry (4-3).

Hned v úvodu 3. třetiny ujel písecký Vlk a po faulu bylo nařízeno trestné střílení, Letňanští vrátili na trestné do branky střílení Švihálka a ten Vlka s přehledem vychytal. V následujících minutách Letci zvyšovali tlak a tvořili si slibné šance. Největší asi spálil Litera, když v samostatném úniku poslal píseckého brankáře backhandovým blafákem do rohu, ale v koncovce nedokázal trefit zcela odkrytou branku. Letci se dočkali až 5 minut před koncem, kdy je vysvobodil střelou z pravého kruhu Zdráhal (4-4).

V prodloužení měli od začátku navrch domácí a bylo vidět že hra 4-4 Letňanským nesvědčí. To se potvrdilo v poslední minutě prodloužení, kdy po sporné ofsajdové situaci dokázal ukrást 2 body pro domácí Bernadrd (5-4).

Další kolo se hraje ve středu v ICE ARENĚ (15:30) kam přijede Havlíčkův Brod.

VÝSLEDKY

TABULKA

Čtěte také

Podcast hokej zblízka