čtvrtek 22. září 2011

Mountfield si odvezl tři body

V 5. kole ELSD podlehli v domácím utkání starší dorostenci 4:1 favoritovi z Budějovic.

Ve čtvrtek pokračovala 5.kolem extraliga staršího dorostu a do ICE ARENY v Letňanech zavítal tým z Českých Budějovic. Souboj týmů z opačných konců tabulky začali lépe domácí a hned v úvodu se řítil sám na branku Karabáček, brankář hostí ale střelu mezi betony bez problémů pokryl. Letňanští pokračovali v tlaku a očividně zaskočeného soupeře nepustili do větších šancí. 
Ve 14 minutě se po individuální akci prosadil domácí Kaplan (1-0), když zleva od modré čáry vystřelil přes obránce a vyražený puk poslal za záda rozhozeného budějovického brankaře. Šance se poté střídali na obou stranách, další branka už ale nepadla.
Hned v prvním střídání 2. třetiny dokázal odpočinutý Mountfield vyrovnat, když se prosadil Rob (1-1). V zápětí se řítili Letňanští v situaci 3-1 na brankáře Budějovic, zakončit ale nedokázali. A když se neprosadili ani v následné přesilové hře 5 na 4, musel přijít trest a to bohužel v podobě dvou slepených branek v jedné minutě. Nejdříve se trefil před brankou zcela nekrytý Mareš (1-2) a následně Edera v téměř totožné pozici prostřelil Krcho (1-3). Domácí se dál tlačili před dnes skvěle chytajícího budějovického brankaře, ale ani Kaplan, Arnošt nebo Freisler se ve slibných šancích neprosadili. 
Třetí třetina přinesla opět mnoho spálených šancí na straně Letňan a ani v přesilových hrách se domácím nedařilo. Naopak nedisciplinovanost některých hráčů vedla ke zbytečným faulům a tak hráli domácí v třetí třetině třikrát v oslabení a místo tlaku se museli bránit. V poslední minutě utkání se z pravé strany tlačil před branku osamocený budějovický Krátoška a poté co byl faulován, bylo nařízeno trestné střílení. To dokázal Krátoška proměnit a dokonal tak vítězství Mountfieldu nad Letňany 4-1.

VÝSLEDKY 5. KOLA

Čtěte také

Podcast hokej zblízka