neděle 11. září 2011

Starší dorost ztratil body v závěru utkání

V sobotu odpoledne přijel na první domácí utkání extraligy staršího dorostu tým z Liberce. Po vyrovnaném utkání plném nevyužitých šancí si tygři z Letňan odvezli 3 body.

První domácí utkání starším dorostencům nevyšlo, když o body přišli v samém závěru utkání. V zápase byla k vidění řada nevyužitých šancí na obou stranách a skvělými zákroky se předvedli brankaři obou týmů.

Úvod utkání jednoznačně patřil hráčům Liberce, kteří dostali v prvních pěti minutách letňanské dorostence pod obrovský tlak, nicméně obrana domácích a skvěle chytající Švihálek úvodní nápor ustáli a v dalších minutách zápasu srovnali krok. V 10. minutě potrestali hráči hostů vyloučení Machali, když dokázali využít přesilovou hru 5 na 4, kdy po střele Kalfiřta dorážel kotouč do prázdné branky nikým nekrytý Belovič (1-0).
V 15. minutě se situace z prvního gólu obrátila, když letňanští potrestali vyloučení Zachy. Po přesilovkové kombinaci první pětky se po přihrávce Litery trefil Kaplan (1-1).

V druhé třetině se hrálo střídavě v obou krajních třetinách, nicméně více šancí si vypracoval tým domácích. Branky se bohužel domácí diváci nedočkali, i když velice slibné šance měli Jenček, Freisler a Ječmínek a když se po závaru před Libereckou brankou v samotném závěru utkání neprosadil Kaplan s Literou, bylo jasné, že do třetí třetiny se půjde za vyrovnaného stavu 1-1.

Úvod třetí třetiny letňanským vůbec nevyšel a už v 42. minutě inkasovali gól na 2-1, když se podruhé v utkání trefil Kalfiřt, který převzal puk ve středním pásmu a následně z levého kruhu prostřelil domácího brankaře. Letňanští se ale dál tlačili před libereckou branku a ve 45. minutě se prosadil Litera (2-2), který dojel vlastní střelu od modré čáry a nadvakrát dorazil puk za záda libereckého brankaře.
V následujících minutách se hrálo v neúplném počtu hráčů na ledě, když se oba týmy nedokázali vyvarovat zbytečných faulů. Početní výhody ale nevyužily hosté ani domácí.
V 53. minutě se po individuální chybě letňanské obrany za brankou domácích zmocnil puku Zacha, přihrál před branku Škodovi, který ještě posunul na zcela volného Procházku (3-2) a ten se do prázdné branky nemýlil. Liberec tak šel sedm minut před koncem utkání do vedení a letňanští museli již po třetí v tomto utkání dotahovat.

Závěr utkání se odehrál před Libereckou brankou, vypracované šance ale letňanští nedokázali proměnit a ani hra 6 na 5 kýžené vyrovnání nepřinesla.
Staršímu dorost tak ani ve druhém utkání na body nedosáhl a zatím se nemůže radovat z vítězství.

TABULKA ELSD - S
VÝSLEDKY ELSD - S

Ve čtvrtek 15.9. jedou dorostenci do Pardubic (18:00), v sobotu 17.9. hrají utkání v Mladé Boleslavi (15:45).


Čtěte také

Podcast hokej zblízka