pondělí 05. září 2011

Dorostenci zakončili přípravu dvěma porážkami

Dvěma porážkami zakončili přípravu na nadcházející sezónu starší dorostenci. V sobotu nestačili v Edenu na výborně hrající Slavii, v pondělí podlehli v prodloužení bojovnému Salzburgu.

V sobotu přijeli naši starší dorostenci sehrát odvetu na pražskou Slavii, které v minulém týdnu podlehli v celkem vyrovnaném utkání 1:2. V první třetině předváděla obě mužstva vyrovnaný hokej, nicméně výborně bruslící Slavia měla více ze hry. Všechny slávistické šance ale pokryl výborně chytající Švihálek a tak se hráči po první třetině rozešli do kabin za nerozhodného stavu 0:0.
Do druhé třetiny nastoupili Slávističtí hráči v obrovském tempu, kterému se naši dorostenci nedokázali přizpůsobit a více méně se hrálo před Švihálkovou brankou. Letňanští hrozili pouze sporadicky a jednoznačně lepší Slavia si vypracovala tříbrankový náskok.
V poslední části se hra letňanských trochu zlepšila, nicméně ani skvěle chytající Švihálek nezabránil tomu, aby Slavia přidala další tři branky. Letňanským se alespoň podařilo vsítit čestný gól, a tak se obě mužstva rozešla za celkem jasného výsledky 6:1 ve prospěch domácích.

V pondělí dopoledne se v ICE ARENĚ Letňany hrál dlouho očekávaný mezinárodní duel se Salzburgem. Tým Salzburgu od loňské sezóny zaznamenal mnoho hráčských změn v kádru a z původního týmu v něm zůstali pouze 4 hráči. Letňanští po sobotní prohře na Slavii dali prostor mladším dorostencům a tak se útočné řady starších dorostenců rozrostly o Karabáčka a Polyanychku, kteří oba odehráli velice slušné utkání. Letňanští nastoupili do utkání s nasazením a důrazem, jako by chtěli napravit reputaci ze sobotního vystoupení na Slavii a vypracovali si díky Kaplanovi a Polyanychkovy dvoubrankové vedení. Nicméně soupeř ještě do konce třetiny srovnal krok i skóre a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu 2:2.
Do druhé třetiny domácí opět nastoupili ve vysokém tempu a zaslouženě šli ve 28. minutě do dvoubrankového vedení, když dva slepené góly vstřelili Brejcha v přesilové hře a následně ve stejném střídání Zdráhal zvyšoval na 4:2.
Ve třetí třetině soupeř stáhl hru na dvě pětky a postupně převzal iniciativu v zápase. Důraznou a rychlou hrou dokázal do 50. minuty vyrovnat a letňanští, jejichž hra trpěla díky veliké nedisciplinovanosti a hráli neustále v oslabení, museli opět bojovat o vítězství. V 52. minutě vrátil dobrou náladu na střídačku domácích Kaplan, když střelou z mezikruží poslal letce do vedení 5:4. Nedisciplinovaná hra Letňan ale opět vrátila do hry Salzburg, který se tlačil do šancí a v poslední minutě utkání při hře 6 na 3 dokázal srovnat na 5:5.
Přesilová hra Salzburgu trvala i v prodloužení a důrazně hrající rakouští hráči po minutě hry vstřelili rozhodující šestý gól utkání. Letci tak ukončili připravu 4 porážkou v řadě a tento týden už je čekají mistrovská utkání. Ve čtvrtek zajíždí do Hradce Králové (15:00) a v sobotu přivítají Liberec (15:30).


Čtěte také

Podcast hokej zblízka