čtvrtek 08. září 2011

Reprezentanti HC Letci Letňany

Družstvo z Letňan se v sezóně 2011/2012 může pochlubit hned 3-mi reprezentanty. K Danielu Nádraskému a Jakubu Vránovi, kteří jsou v kádru ČR17, přibyl v loňské sezóně Václav Karabáček, jenž se prosadil do ČR16.

Letňanská líheň zaznamenává první úspěchy. Odchovanci Letňan J. Vrána, D. Nádraský a V. Karabáček se v průběhu let pod vedením letňanských trenérů vypracovali až do mládežnických reprezentačních výběrů. Velký podíl na jejich úspěchu má především dlouholetý zkušený trenér Zbyněk Zavadil, který tyto hráče vedl při jejich působení v žákovských kategoriích.

V reprezentačních výběrech do 16 a 17 let se objevila 3 jména hráčů z Letňan. Do nově vznikajícího kádru ČR 16, kterou vede bývalý reprezentant R.Reichel, se prosadil letňanský útočník mladšího dorostu Václav Karabáček (roč. 96) . Na poslední akci ČR 16 dokázali naši mladíci vyhrát dobře obsazený turnaj v Salzburgu, kde postupně porazili Rakousko, Rusko i Kanadu a ve finále opět dokázali porazit velice dobře hrající Rusko.

V.Karabáček (Challenge Cup 2011)

Do kádru ČR 17 nastupují pod vedením trenéra L.Bukače ml. hned dva odchovanci Letňan. Daniel Nádraský (roč.95) již třetím rokem působí ve Švýcarském Davosu, kde nastupuje za starší dorost a studuje na místním sportovním gymnáziu. Jakub Vrána (roč.96) odehrál loňskou sezónu v extralize staršího dorostu, kde patřil k útočným oporám týmu. Tuto sezónu nastupuje ve švédském Lingopingu v kategorii Elite J18.
J.Vrána v akci

Přejeme našim reprezentantům mnoho úspěchů v nadcházející sezóně jak na klubové, tak i mezinárodní scéně.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka