Jak vypadá nové složení realizačních týmů
pátek 30. března 2018

Klub už rozdělil trenéry na příští sezonu. Posily nehledá

Změny ano, odchody nikoliv. Byť Letňany zažily jednu z nejméně vydařených sezon, trenérský tým to příliš neovlivní. Až na výjimku Aleše Tottera z "A" mužstva klub udržel dosavadní složení a už chystá strategii na nový ročník. Letní příprava odstartuje na začátku května. A v jednotlivých mužstvech už je jasno, kdo které povede. "Máme dobré trenéry, nemusíme sahat pro nové," tvrdí šéftrenér Jiří Vrba.

Letci se v posledních sezonách museli vypořádat s několika trenérskými odchody. Po letošní sezoně jsou této starosti ušetřeni. Totterovu absenci u "áčka" klub vyřešil už v závěru druholigové sezony, když odchod tehdejšího kouče "zalepil" Jiřím Seidlem. 

A Seidl u dospělých zůstane i v nadcházející sezoně. S novým asistentem po ruce. 

Tím asistentem má být David Pojkar, jenž ještě před pár týdny paradoxně nastupoval proti Letcům v dresu Vrchlabí. Jenže nyní s aktivní kariérou definitivně končí a chce se naplno věnovat už jen trenérskému řemeslu.

"Neradi měníme trenéry, a tak nebyl důvod, abychom tak jednali i v případě Jirky Seidla," oznámil šéftrenér Vrba, který trenérské funkce tradičně po každé sezoně rozděluje. "Druhou ligu už zažil v Kolíně, takže zkušenosti má. Realizační tým zkvalitníme právě Davidem Pojkarem."

Tento důvod vysvětluje vzápětí: "Chceme využít Pojkarových předností ve velkém hokeji. Má dovednosti, které může na dospělé hráče přenést." A dodává: "Áčko bude pokračovat v loňském modelu s mladými hráči. A my tu nemůžeme mít trenéry, kteří si myslí, že už mají hotové hokejisty."

V českém mládežnickém hokeji došlo po letošním ročníku k reorganizaci dorosteneckých kategorií. Nově tak bude jen jeden dorost a tříročníková juniorka. Vzhledem k tomu, že mladší i starší dorost Letců letos neudržely extraligu, budou hrát obě kategorie ve druhé nejvyšší lize s cílem extraligu do Letňan co nejdříve vrátit.

A i tady dochází ke změnám v realizačních týmech.

Zatímco Tomáš Blažek dosud v Letňanech vedl mladší dorost, teď bude mít na starost juniorku, kde mu bude opět pomáhat Marek Čurilla, trenérský objev minulých měsíců. Dorost si pro změnu bere na starost Martin Rousek, jenž doteď působil (a ještě působí) u staršího dorostu.

Rouskovi po boku bude v roli asistenta Ladislav Kadaně, který už dál neplánuje hrát II. ligu za "A" tým. "Plánujeme do mladšího dorostu zařazovat hráče z osmé třídy a právě s týmem budoucí osmičky Láďa dlouhodobě pracuje. Proto jsme to takhle zkombinovali," vysvětluje Vrba.

Složení hlavních trenérů se u žákovských mužstev příliš nemění. Výjimkou je snad jen zmiňovaný Čurilla, jenž sedmičku z funkce asistenta přebírá po Pojkarovi, který zase bude vypomáhat u 5. třídy Martinu Uldrichovi.

Jiné posty asistentů nechce Vrba blíže definovat, u každého týmu by se měli protáčet dva až tři trenéři. Navíc je možné, že v průběhu sezony se bude reagovat na vývoj u jednotlivých týmů. "A tak je zbytečné tu teď diktovat konkrétní jména," myslí si Vrba.

Práce letňanských koučů se mu v minulé sezoně líbila. "Láďa Kadaně, Honza Mišner a další - o těch už víme. Ale mile mě překvapila třeba práce Martina Hušpauera, který se jeví velice dobře," zmínil šéftrenér lodivoda budoucích třeťáků. 

Slova chvály měl i k Čurillovi, který má za sebou první sezonu u Letců coby asistent. Postupně se propracoval až k mladšímu dorostu a teď bude dokonce u juniorky. "Moc se mi líbí. Je to pracovitý, dynamický, živý kluk, který věci umí vysvětlit a ukázat. Navíc ještě nedávno hrál, zároveň je na hráče náročný, což je dneska potřeba. Takové trenéry mám rád," říká Vrba. 

Letci se kompletně pomalu loučí s aktuální sezonou, suchá příprava v Letňanech oficiálně startuje 2. května. S jednou novinkou, která by měla vylepšit podmínky pro trénování.

Vedení klubu se totiž dohodlo se sousední BB Arenou na pronájmu prostor. Od května do června tak bude každé odpoledne k dispozici florbalová hala, od září dokonce i víceúčelová hala, jinak využívána pro šerm a další sporty.

"Konečně budeme moct dělat to, co jsme doteď nemohli. Je to nezbytné," uzavírá Vrba.


Kdo povede jednotlivé kategorie

  • kurz bruslení: Ladislav Kadaně, Jan Mišner
  • 1. třída: Jan Mišner (+ asistenti)
  • 2. třída: Martin Kotyra (+ asistenti)
  • 3. třída: Martin Hušpauer (+ asistenti)
  • 4. třída: Jan Mišner (+ asistenti)
  • 5. třída: Martin Uldrich (David Pojkar)
  • 6. třída: Marek Horáček (+ asistenti)
  • 7. třída: Marek Čurilla (+ asistenti)
  • 8. třída: Ladislav Kadaně (+ asistenti)
  • dorost: Martin Rousek (Ladislav Kadaně)
  • juniorka: Tomáš Blažek (Marek Čurilla)
  • "A" tým: Jiří Seidl (David Pojkar)
  • brankáři: Jiří Černoch

Čtěte také

Podcast hokej zblízka