čtvrtek 26. ledna 2012

Mladší dorost ztratil body v poslední dvouminutovce

Poslední utkání před reprezentační přestávkou čekalo na mladší dorostence v Českých Budějovicích. Mountfield se v polovině utkání dostal do tříbrankového vedení, Letci jej však dokázali vymazat. V samotném závěru zápasu ale inkasovali branku, která znamenala tři body pro domácí za vítězství 5:4.

Letci dnes nezačali vůbec dobře a nepřesvědčivý výkon podávali po celé dvě třetiny utkání. V třetí třetině začali předvádět hru, na kterou jsou u nich trenéři zvyklí, nicméně na vítězství to bohužel nestačilo.
Skóre utkání otevřel v 11. minutě při vlastním oslabení domácí Samohejl (1-0). Tento stav se již do konce první třetiny nezměnil a pro Letce to znamenalo povinnost dohánět jednogólové manko.

Začátek druhé třetiny Letci opět nezvládli. Dyrynk inkasoval dvouminutový trest za podražení a v 23. minutě zvyšoval na 2-0 - opět z přesilové hry - Fencl. O deset minut později zvyšoval již na 3-0 českobudějovický Šafář a s Letci to nevypadalo vůbec dobře.
Nakonec přeci jen vykřesal jiskru naděje Štosek, když v 36. minutě snížil na 1-3.

Trenéři pravděpodobně v průběhu druhé přestávky hráčům důrazně domluvili, protože ti dokázali během 5-ti úvodních minut třetí třetiny vymazat dvougólové manko. Dvakrát se v 43. a 45. minutě prosadil Karabáček (3-3).
Skóre se ale měnilo hned o tři minuty později - domácím vrátil vedení svým druhým gólem v utkání Fencl (4-3).
Letci svoji zlepšenou hrou tlačili soupeře do obraného pásma a odměnou jim byla vyrovnávací branka v 56. minutě - Štosek druhým gólem v utkání držel Letce ve hře.
Pak ale přišlo vyloučení letňanského Čapka, které 1,5 minuty před koncem potrestal vítězným gólem domácích Samohejl (5-4).

Letci ještě zkoušeli v poslední minutě hru bez brankaře, k vyrovnání to ale nevedlo. Nyní čeká mladší dorostence 14-ti denní reprezentační přestávka. K dalšímu utkání nastoupí ve čtvrtek 16. února v ICE ARENĚ proti Liberci (15:30).

VÝSLEDKY ELIOD ELMD 26. KOLA

TABULKA ELMD PO 26.KOLE



Čtěte také

Podcast hokej zblízka