Uspěla jen polovina žákovských kategorií
středa 14. března 2018

Dařilo se pětce se sedmičkou. Osmáci ale utrpěli debakl

Žáci za sebou mají nelehký týden. Rozhodně nezklamali čtvrťáci, kteří se remízou rozloučili s letošní sezonou. Velmi dobře si vedla i pětka, která zvládla oba zápasy. Vysokou výhru pak zaznamenali sedmáci, kteří přehráli Vlašim. S nepořízenou se ovšem z Plzně vrátili jak šesťáci, tak i osmáci. Ani jeden z týmů přitom nevstřelil branku. Sedmička navíc prohrála nejvyšším rozdílem sezony.

Čtyřka na závěr remizovala

Čtvrtá třída uzavřela krátkou sezonu zápasem s Kobrou. Oproti předchozímu duelu nastoupila Kobra v silnější sestavě a v Ice Areně uhrála remízu 4:4.

Pro Letce to bylo těžké utkání, od první třetiny ztráceli a vše museli dotahovat ještě v posledním dějství. "Měli jsme tam výpadek ve druhé třetině, kdy nám soupeř odskočil. Docela jsme měli potíže se střídáním. Na druhou stranu nám dobře zachytali brankáři," hodnotil kouč Martin Uldrich.

Kobra nastoupila s odlišným týmem, než který schytal od Letců debakl na začátku února. "Nechali nějaký kluky doma a vzali na nás to nejlepší. Celkově to ale nebylo špatný. Kluci se snažili," popisoval trenér.

Čtvrťáci tak mají za sebou prvních deset ligových kol a určitě to nedopadlo špatně. To viděl samozřejmě nejlépe Uldrich. "Pomalu se začínají nějaký věci objevovat. Chceme hlavně, aby kluci předvedli perfektní nasazení. Potěšilo mě, že jsme využívali i obránce a necpali jsme vše jen na bránu. Bruslařsky jsem ovšem čekal větší vyrovnanost týmu. V rámci možností to však bylo dobrý."

4. třída: HC Letci - Kobra Praha 4:4 (0:1, 1:2, 3:1)
Branky domácích: Blažek, Hladký, Polka, Burda. Asistence: Šimek 2, Šorf, Pojkar.

Pětka zvládla přestřelku i roli favorita    

Minulý týden měla pětka na programu hned dva duely a s oběma se statečně poprala. Výkony sice nebyly bez chyb, ale Letci to zvládli. Mladou Boleslav porazili v přestřelce těsně 9:8, Vlašim pak přehráli 9:4.

Souboj s Mladou Boleslaví nabídl útočný hokej z obou stran. "Oni přijeli s většinou kluků ročníku 2006, alespoň to bylo fajn a zaslouženě jsme zvítězili. Jen na konci jsme z toho zbytečně dělali drama," přiznal trenér Marek Horáček

Sobotní duel ve Vlašimi měl přeci jen jasnější průběh. Kaňkou snad byl jen výkon ve třetí třetině. "Byl to jednoznačný zápas, ale v závěrečné části jsme totálně polevili a zkazili si tím trošku dojem z utkání," mrzelo Horáčka.

Poslední dobou tým trápí hlavně koncovka. Na každý gól se hodně nadře. "Je to spojené s tím, jak k tomu přistupujeme. Kvalita naší soutěže je bohužel velmi nízká. Pak hrajeme spoustu zápasů, které nás nikam neposouvají." vysvětloval letňanský kouč.

5. třída: HC Letci - Mladá Boleslav 9:8 (5:1, 3:4, 1:3)
Branky domácích: Merenus 2, Kurka 2, Surkov, Svoboda, Vítek, Kubeš, Walter. Asistence: Novotný, Topol, Walter, Vítek, Surkov, Švec.

Vlašim - HC Letci 4:9 (0:2, 1:4, 3:3)
Branky hostů: Surkov 3, Novotný 2, Novák, Vítek, Topol, Kubeš. Asistence: Barninec, Svoboda, Vítek, Merenus, Švec.

Šestka po pauze nestačila na Plzeň   

Letci s Plzní letos ani jednou neuspěli a nic na tom nezměnil sobotní duel na západě Čech. Šestka na svého soupeře nestačila a prohrála bez vstřelené branky 0:5.

"Neměli jsme na ně fyzicky, rychlostně, herně. Plzeň byla prostě lepší úplně ve všem. Možná ve třetí třetině byly nějaký náznaky. Tam kluci začali bojovat," líčil souboj trenér David Pojkar, který si tradičně nebral servítky.

Ve dvou předešlých vzájemných zápasech Letci dokázali se Škodovkou držet krok. Tentokrát se to nepovedlo. "Oni si posilují mančaft, mají v tom výhodu. Konkurence je zdravá. U nás, když se občas posílí, tak se to zase nelíbí rodičům," popisoval Pojkar.

Šesťáky čekají ještě tři utkání do konce sezony a nebude to nic lehkého. Teď Letci chtějí potrápit Slavii. "Musíme být koncentrovaní, to je recept, jak s nimi můžeme hrát. Chápu, že je to pro kluky už dlouhý, ale s tímhle si musíme poradit," dodal trenér.

6. třída: Plzeň - HC Letci 5:0 (3:0, 0:0, 2:0)

Sedmáci rozstříleli Vlašim a chtějí vyhrát soutěž  

V souboji s Vlašimí udělali sedmáci rázný krok za vítězstvím už v první třetině. Jejich aktivita a hlad jim zajistily pohodlné vedení, které dále navyšovali. Svého soka nakonec porazili jasně 9:1.

V úvodním dějství měli Letci neskutečný tlak do brány, který vyústil v 18 střel mezi tři tyče. "Velmi slušný výkon, soupeře jsme válcovali. Bylo tam hodně střel a čtyři góly. Akorát občas jsme tam z toho propadali, takže bylo potřeba se víc zajišťovat," všiml si trenér Ladislav Kadaně.

I druhá třetina přinesla čtyři branky, přestože střel už nebylo tolik. V poslední periodě pak Letci už jen kontrolovali stav. "Tam jsme vedli o hodně, tak to bylo trošku odevzdanější," přiznal šéf letňanské střídačky.

Teď mají sedmáci náročný program. Během čtyř dnů odehrají tři zápasy, což vyvrcholí úterní bitvou s Mladou Boleslaví. "Bude to klíčové. Chceme vyhrát soutěž. Kluci si uvědomují důležitost příštích utkání. Na druhou stranu to ale hrotit nebudeme. Je to sedmá třída," uvědomuje si Kadaně.

7. třída: Vlašim - HC Letci 1:9 (1:4, 0:4, 0:1)
Branky hostů: Brytski 3, Svoboda 2, Uhlík 2, Tejkl, Jelínek. Asistence: Mišovic 2, Štípek 2, Flieger 2, Brytski, Vosmík.

Osmička utrpěla nejtěžší debakl sezony

Tohle si osmáci za rámeček jen tak nedají. Do Plzně určitě nejeli jako favorité, jenže nikdo by si nevsadil ani na tak vysokou porážku. Západočeši dominovali ve všech aspektech hry a Letcům nedali šanci. Ti podlehli nejvyšším rozdílem v sezoně 0:17.

"Výsledek hovořil za vše. Byl tam rozdíl dvou až tří tříd," těžce uznával trenér Frank Kučera. "Začíná to tím přístupem kluků. Už jízda v autobuse, kdy je člověk poslouchá, jak jsou rozjetí. Pak si říkám, jak to asi může dopadnout," přibližoval situaci.

Sestava byla nicméně velmi úzká. Do Plzně vyrazila jen desítka svěřenců a kouč měl pochopení pro ty, kteří na konci zápasu nemohli. "Je ale nemyslitelný, aby to tam někteří jen odklouzali. Házejí tak klacky pod nohy svým spoluhráčům," řekl Kučera.

Letci proto mají co napravovat. Před sebou mají poslední trojzápas, který bude také o tom, aby si zlepšili reputaci. "Víme, že jsme součástí ostudy novodobých dějin Letňan. Za sebe můžu slíbit, že proti Slavii a Strakonicím předvedeme lepší výkon," vyhlásil kouč.

8. třída: Plzeň - HC Letci 17:0 (4:0, 7:0, 6:0)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka