Projekt Pojď hrát hokej jede už svůj 3. ročník
sobota 27. ledna 2018

Letci lákali nové děti. Za Týden hokeje mají skvělé ohlasy

Dětský úsměv, rozzářené oči, zdravá únava a spousta zážitků... Hokejový klub HC Letci Letňany se zapojil do 3. ročníku akce Týden hokeje, pořádané Českým svazem ledního hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej. V Ice Areně se v pátek odpoledne sešly téměř čtyři desítky dětí, které si za doprovodu rodičů přišly zkusit, jak vypadá hokejový trénink na vlastní kůži. Domů odcházely přímo nadšené.

Akci Letci pořádali už potřetí. Pilotní díl proběhl před rokem, druhý loni v září. Třetí zaznamenal vůbec největší úspěch. Díky čemu? Především díky výrazu ve tvářích jak dětí, tak zúčastněných rodičů v hojném počtu. 


Na akci se tak snesly samé pozitivní ohlasy.


Klub je zapojen do celorepublikového náboru dětí s cílem oslovit veřejnost a ukázat jí hokej jako dostupný sport pro každého. Také proto došlo po oficiální registraci všech návštěvníků zhruba ke 20minutové prezentaci letňanského (a českého) hokeje. 


Zatímco Frank Kučera odpovídal na dotazy rodičů, další trenéři Jan Mišner, Ladislav Kadaně a Michal Pařík se o děti starali v tělocvičně fitness centra, kde proběhla rozcvička před ledem formou různých soutěží. 


"Musím říct, že už tři roky objíždíme kluby po různých koutech republiky, ale nikde jsme neviděli, že pro děti udělali tohle," svěřil se Radek Macháček z Hokejka TV, jejíž štáb přišel akci natočit. "Je to skvělé." A to ještě netušil, co uvidí na ledě...


Samotný trénink na ledě totiž ukázal hokej zase z trochu jiného pohledu. 


Šest trenérů si malé skupinky rozdělilo na svá stanoviště, kde je učili různým základním dovednostem. Na některých se hrál třeba fotbal na dvě branky, jinde si děti lehly celým tělem na zem a trenér je roztočil za brusle jako na kolotoči. V jedné třetině to zase "mydlili" letňanští druháčci v zápasových dresech - tak aby novým dětem ukázali, kde mohou za pár měsíců či roků také být.


"My jsme rádi, že můžeme novým dětem i rodičům představit, jak s dětmi pracujeme," řekl jeden z koučů Jan Mišner. "Učíme děti, jak mají stát na bruslích, jak si kleknout. A taky jsme s nimi dělali zábavné prvky. Odměnou je pro nás, když vidíme, že odcházejí s úsměvem na tváři."


Na reakcích zúčastněných záleželo především. Spokojenost dětí a rodičů ve tváři byla znatelná a dojem velmi pozitivní. "Kdy a jak se můžeme přihlásit do kurzu bruslení?" ptalo se po akci hodně rodičů. Mimochodem - v pátek přišlo dětí přesně 36.


"Tak pestrý trénink s dětmi vidíme poprvé," potvrdil reportér Radek Macháček. "Úžasné, co se dá všechno vymyslet." A spokojenost neskrývali ani zástupci hokejové značky CCM, která akci sponzoruje. Delegace si akci přiletěla zkontrolovat až z daleké Skandinávie.


Jak celá akce probíhala, se můžete podívat v naší fotogalerii ZDE.


Na památku si děti odnesly hokejový dres v barvách české hokejové reprezentace, s nímž už mohli trénovat přímo na ledě. Vedle dalších drobných dárků byl ale největším darem samotný zážitek. 


Týden hokeje bude pokračovat na začátku příští sezony, tedy v září. 


V letňanské Ice Areně už se na děti opět všichni těší.


Čtěte také

Podcast hokej zblízka