Žáci vykročili do nového roku vítězně
pondělí 08. ledna 2018

Vítězný vstup: pětka byla chválena, ostatní slyšeli výtky

Čtyři mistrovské zápasy, čtyři přesvědčivá vítězství. Letňanští žáci si ve svých soutěžích užili úspěšný vstup do nového roku. Pravda, na rozjezd dostali poměrně snadné soupeře, a tak se na body příliš nenadřeli. Každá výhra se ale počítá... Maximálně spokojený mohl být však jen kouč páťáků, kteří paradoxně ze všech čtyř tříd vyhráli nejhubenějším výsledkem. Ostatní trenéři měli k týmům výtky.

Pětka rozhodovala až v závěru 

Pětka se hned na začátek roku na vítězství pořádně nadřela, s odhodlaným týmem z Mělníka sehrála vyrovnanou bitvu, kterou rozhodovaly až závěrečné minuty. Letci nakonec třemi góly překlopili nerozhodný výsledek na svou stranu a vyhráli 7:4.

"Prima zápas, dlouho to byla pořádná přetahovaná," hodnotil trenér Marek Horáček, který své svěřence chválil. "Kluci hráli hezky, makali, nahrávali si a drželi se naší aktivní hry. Bohužel nedávali góly."

Soupeř totiž dobře bránil a sám hrozil z nebezpečných brejků. Navíc vydržel hrát celý zápas v tempu navzdory tomu, že přijel jen s 11 hráči. Na konci se ale únava přece jen projevila a body zůstaly v Letňanech.

"Kluci si zaslouží pochvalu. Věřím, že budeme pokračovat v týmových výkonech, ke kterých jsme se odrazili na vánočním turnaji v Příbrami," připomněl kouč Horáček nedávné druhé místo.

5. třída: HC Letci - Mělník 7:4 (0:0, 2:1, 5:3)
Branky domácích: Novotný 3, Vítek, Kubeš, Surkov, Benda. Asistence: Kubeš 3, Vítek 2, Svoboda, Topol, Kurka, Štefanča.

Šestka trenéra nepřesvědčila    

Šesťáci si přivezli poměrně pohodlné vítězství z jihu Čech, kde porazili Jindřichův Hradec 7:3. Trenér David Pojkar ale z prvního zápasového výkonu na začátku roku příliš nadšený nebyl.

"Dobrý je možná výsledek, ale to je asi tak všechno. Na mužstvu jsem neviděl žádnou snahu," vyčetl svým hráčům. "Nebylo to ono. Takhle to v hokeji nejde."

Do tohoto tématu se ponořil poněkud hlouběji a nastínil, co mu vadí dlouhodobě. "Chybí mi vůle po vítězství, která se má u dětí pěstovat už odmalička. Bohužel v naší zemi se to příliš nepěstuje a je to vidět. Chtít vyhrávat musíte mít v sobě. Jestli někdo říká, že to není důležité, tak s ním nesouhlasím."

Vůle a motivace trenérovi Pojkarovi chyběla obzvlášť v sobotu, jeho tým totiž narazil na podceňovaného soupeře. "Takže se to samozřejmě umocnilo," přiznal. "Nemluvíme tady o osobních statistikách, jen chci, aby chtěli kluci vyhrávat. A ne že jim to bude jedno." 

6. třída: Jindřichův Hradec - HC Letci 3:7 (1:2, 0:3, 2:2)
Branky hostů: Hynek 2, Hájek 2, Šedivý, Panýr, Vančura. Asistence: Hájek 3, Hynek 2, Šedivý, Panýr, Vančura.

Sedmička si vystřílela odměnu   

Nejvyšší výhry v sezoně si sedmáci připisují proti Mělníku a zakončili tak i druhou třetinu soutěže. Outsidera totiž na svém ledě rozdrtili poměrem 25:0 a připsali si vůbec první čisté konto.

I proto nechtěl trenér Ladislav Kadaně utkání příliš komentovat. "Co říct, byl to jednoznačný zápas od začátku do konce," povídal. "Soupeř je trochu rozpoložený, většinou hraje v deseti lidech, shání hráče, kde se dá. Nepřeceňujeme takové výsledky."

Průběh utkání se vlastně odehrával na jednu branku, Letci ho měli pod kontrolou. Kadaněmu se ale vůbec nelíbila úvodní třetina. "Z našeho pohledu byla strašná, i když skončila 6:0. Ale my jsme si nedali pořádně přihrávku."

Vše se zlepšilo až po přestávce. "Postupně jsme se rozjeli, kluci si začali včas přihrávat a nebyli k sobě lakomí, což vyústilo dvanácti góly v poslední třetině." Mohl za to ovšem motivační prvek. "Slíbili jsme klukům, že když dají pětadvacet gólů, tak dostanou po víkendu chlebíčky. Tak si je vyhráli."

7. třída: HC Letci - Mělník 25:0 (6:0, 7:0, 12:0)
Branky domácích: Štípek 4, Brytski 4, Hnízdil 4, Vosmík 3, Flieger 3, Sitarčík 2, Svoboda 2, Horáček 2, Bejček. Asistence: Vosmík 7, Svoboda 4, Brytski 3, Sitarčík 2, Horáček 2, Flieger 2, Štípek, Hnízdil, Bejček, Merenus, Tejkl, Helus.

Osmička potřebovala zvýšit hlas    

Snadné sousto čekalo v novém roce osmáky, kteří si v Jindřichově Hradci dokráčeli pro vysokou výhru 9:3. Letci o soupeřově síle bohužel věděli dopředu, a tak i přistoupili k samotnému utkání.

"Podle toho vypadala také první třetina, ve které si každý chtěl dát gól a vůbec jsme nepůsobili jako tým," nelíbilo se trenérovi Franku Kučerovi. "Pak jsem v šatně zvýšil hlas a konečně jsme se vrátili k naší hře."

Od druhé části přišlo zlepšení, Letňanští na ledě uplatňovali větší agresivitu a nasazení. "Chodili jsme po soupeři a měli velký tlak do jeho brankoviště," těšilo kouče Kučeru.

Jen ho trápila jedna věc: "Že i přes devět vstřelených gólů máme problémy s naší koncovkou," připomněl. "Právě na tomhle ale intenzivně pracujeme během tréninků."

8. třída: Jindřichův Hradec - HC Letci 3:9 (1:1, 0:4, 2:4)
Branky hostů: Křišťan 3, Czech 2, Kudrna, Kalista, Stich, Chrudimský. Asistence: Křišťan 2, Kužel 2, Kudrna 2, Czech, Štípek, Stich.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka