Letňanské třídy se loučily s letošním rokem
úterý 19. prosince 2017

Osmičku vede nový trenér. Ostatní týmy žáků bodovaly

Šesti mistrovskými zápasy se loučily žákovské třídy Letců s letošním rokem. A každá o víkendu psala svůj vlastní příběh. Šestku a osmičku čekal dvojboj s jihočeskými soupeři, nejstarší tým dokonce pod novým trenérem. Páťáci a sedmáci zase odehráli pouze pražské derby se Zbraslaví - utkání s Vlašimí jim totiž byla odložena. Mladší i starší žáky ještě čekají do Silvestra turnaje po různých koutech země.

Pětka se bavila svou vlastní hrou

Páťáci neprohráli už posedmé v řadě a tentokrát si vyšlápli na Zbraslav. Prakticky rozhodnuto bylo už po pětigólové první třetině, konečné skóre se vyšplhalo na 11:2.

Trenér Marek Horáček měl tentokrát pro tým jen slova chvály. "Za tohle utkání si kluci zaslouží pochvalu," uznal. "Hráli s nasazením, komunikovali spolu na ledě, přihrávali si. A nakonec soupeře jasně přehráli, takže tohle vítězství bylo zcela zasloužené i za předvedený výkon."

Vstřelených gólů přitom mohlo být ještě víc, mužstvo ještě spoustu šancí neproměnilo. Navzdory poněkud tvrdší hře ze strany Zbraslavi. "Oni se uchylovali k zákrokům někdy až za hranou, ale my jsme vydrželi u naší hry a nenechali si hokej znechutit," těšilo nejvíce kouče Horáčka. "Jedinou kaňkou je zranění našich tří hráčů po faulech, ale doufám, že budou brzy v pořádku."

Na konci roku čeká pětku dvoudenní turnaj v Příbrami.

5. třída: Zbraslav - HC Letci 2:11 (0:5, 2:5, 0:1)
Branky hostů: Novotný 3, Vítek 2, Barninec 2, Kurka, Merenus, Surkov, Kubeš. Asistence: Surkov 4, Merenus 2, Novotný, Vítek.

Šestku tíží dlouhodobý problém    

Šestka zažila náročný víkend proti Jihočechům a ze dvou zápasů vyválčila celkem tři body. Nejprve remizovala 3:3 ve Veselí nad Lužnicí, o den později porazila 4:2 České Budějovice.

Čert ví, proč se tým Davida Pojkara potýká s dlouhodobým nešvarem - soupeře nechá utéct do náskoku a pak ztrátu v zápase horko těžko stahuje. "Máme špatné první třetiny, nedokážeme jít do utkání koncentrovaní," nechápe důvod trenér Pojkar. "Přitom na to kluky upozorňujeme každý zápas. Ale pořád to nepomáhá."

Ani poslední dva duely nebyly výjimkou. Ve Veselí Letci prohrávali 0:3, pak ale zachránili remízu. "Byli jsme bez pohybu a důrazu. Změnilo se to až v poslední třetině," řekl Pojkar. Bitva s Budějovicemi nabídla podobný obraz, i tady domácí otáčeli z 0:2. "První půlka zápasu nebyla nic moc, ale pak jsme je znovu přehráli. I když vydržíme fyzicky, jsem z toho trochu rozpačitý."

Pro jednoho hráče ale speciálně našel slova chvály. "Chci za minulý víkend vyzdvihnout Tomáše Panýra. Strašně moc se mi líbil oba zápasy, snažil se a nevypustil jediné střídání. Tak to má vypadat. Jsem rád, že se s rokem loučíme vítězstvím."

Po vánočních svátcích Letce čeká ještě dvoudenní turnaj u Brna.

6. třída: Veselí nad Lužnicí - HC Letci 3:3 (2:0, 0:0, 1:3)
Branky hostů: Panýr 2, Šedivý. Asistence: Porubský 2, Hynek, Ciolek.

HC Letci - České Budějovice 4:2 (0:1, 3:1, 1:0)
Branky domácích: Hájek 2, Porubský, Motlíček. Asistence: Klíma, Hynek.

Sedmička šlapala od prvních vteřin  

Sedmáci si připsali šestý zápas v řadě bez porážky, v cestě nyní stála Zbraslav, kterou rozdrtili 16:1. Souboj se odvíjel dobře už od první minuty - Letci totiž vedli po 40 vteřinách 2:0.

Trenér Ladislav Kadaně si pochvaloval dobrý vstup do utkání. "Z našeho pohledu to byla velmi vydařená třetina," shrnul sedmigólové představení během prvních dvaceti minut. "Byly tam akce do prázdné branky. A i když soupeř nebyl tak kvalitní, nepřizpůsobili jsme se jeho hře a podali slušný výkon," ocenil.

Mrzela ho snad jen jedna věc. "Zápas pětky se protáhl a Zbraslav měla pronajatý led na určitou dobu. Byli jsme v časovém skluzu, a tak se třetí třetina dohrávala na hrubý čas."

Mužstvo čeká mezi svátky turnaj na Kladně, kde obhajuje prvenství z loňska, a ke konci roku také miniturnaj v domácí Ice Areně.

7. třída: Zbraslav - HC Letci 1:16 (0:7, 0:5, 1:4)
Branky hostů: Tejkl 4, Flieger 3, Horáček 2, Štípek 2, Brytski, Svoboda, Mišovic, Uhlík, Liberda. Asistence: Uhlík 3, Liberda 3, Hrdinka 2, Tejkl 2, Helus, Jelínek, Bejček, Hnízdil, Sitarčík, Horáček, Brytski, Svoboda, Mišovic, Štípek, Flieger.

Osmička kouči připravila křest ohněm   

Osmáky čekaly první zápasy pod novým koučem, u osmé třídy totiž došlo k trenérské rošádě a po Martinu Uldrichovi převzal tým na postu hlavního kouče Frank Kučera. A byl to pro něj křest ohněm.

Ve Veselí nad Lužnicí totiž Letci prohráli 4:8, den nato zase nestačili na České Budějovice 4:5. Obzvlášť první třetina na jihu Čech ale zůstane trenérovi dlouho v paměti.

"Byla to nejšílenější první třetina, co jsem zatím na postu trenéra zažil. Prohráli jsme ji 0:7, kdy na nás soupeř vyslal asi deset střel," připomněl Frank Kučera. Se zbytkem zápasu byl ale spokojen. "Dokázali jsme na začátek rychle zapomenout a pak jsme soupeře začali přehrávat. Zbylé dvě třetiny jsme vyhráli 4:1 a to jsme ještě trefili asi čtyřikrát tyč. Klukům jsem poděkoval, že to nevzdali."

Proti Budějovicím to bylo vyrovnané drama od začátku. Hosté sice ve druhé třetině utekli do dvoubrankového náskoku, ale Letci se dvěma rychlými góly vrátili do utkání a o body se bili do posledních minut. "Bohužel někdy si chtějí dovolit víc, než je zdrávo, a z toho pak pramení chyby," viděl Kučera. 

"Chci ale říct, že na mě mužstvo udělalo dojem tím, že se nevzdává. A když chce, tak dokáže máknout. Je to u těchto kluků těžší probudit, protože jsou v pubertě, ale máme na čem pracovat a já vidím i ty pozitivní stránky."

Osmičku čeká během vánoční pauzy turnaj na Kladně už 22. 12, o týden později jedou na akci do Děčína.

8. třída: Veselí nad Lužnicí - HC Letci 8:4 (7:0, 1:1, 0:3)
Branky hostů: Křišťan 2, Kudrna, Blažek. Asistence: Jebousek, Kudrna.

HC Letci - České Budějovice 4:5 (1:1, 0:2, 3:2)
Branky domácích: Čech, Šíba, Strnad, Blažek. Asistence: Jokl 2, Strnad 2, Šíba.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka