neděle 22. ledna 2012

Starší dorost nezvládl utkání v Litvínově

V sobotu čekal starší dorostence důležitý zápas s vedoucím týmem ELSD skupiny B v Litvínově. Po velice smolném začátku a katastrofální hře v početních výhodách se Letci vrátili domů bez bodu s výsledkem 4:2 pro domácí.

Po pátečním tréninku, který nahradil odložené utkání na Slavii, se odpočatí Letci vydali k lídrovi skupiny B do Litvínova. Litvínov měl v nohách páteční prohru s Mladou Boleslaví (2:3) a Letci tak měli výhodu ušetřených sil z odloženého pátečního kola.
Bohužel už po 20 - ti vteřinách hry se radovali domácí. Po buly ve středovém kruhu nahodil Litvínov puk do obraného pásma Letců a následnou přihrávku z rohu si do vlastní branky nešťastně bruslí srazil Brejcha. Branka byla připsána litvínovskému Řehořovi (1-0). Švihálek si tak ani nestačil šáhnout na puk a Letci už museli dohánět jednogólové manko.
V první třetině jsme viděli poměrně vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách a dvě přesilové hry pro hosty i domácí, nicméně další branka nepadla a do kabin se tak šlo za stavu z 20. vteřiny první třetiny.

Hned v 22. minutě se za Letce v přesilové hře trefoval Chvátal - u modré čáry si prohodil obránce a v situaci 2 na 1 zakončil střelou na vyrážečku, na kterou sice domácí Soukup v brance stačil zareagovat, nicméně kotouč mu propadl pod výstrojí a rozjetý Chvátal dorazil puk za brankovou čáru (1-1).
Po první brance hostí se hrálo 10 minut střídavě před oběma brankami, přičemž Letci ubránili dvě přesilové hry Litvínova a na deset minut přišli o Brejchu, který si díky své nedisciplinovanosti vysloužil druhý vyšší trest. V 32. minutě vrátil vedení domácím Ujfaluši, když prostřelil Švihálka v brance hostí (2-1).
V 35. minutě hráli Letci přesilovou hru a paradoxně jim to spíše uškodilo. Dnes obecně se jim nedařilo usadit v útočném pásmu a když už svého soupeře zamkli v útočném pásmu, tak téměř nezakončovali. Stejná situace se opakovala i u této přesilovky a když pak na pravé straně u modré čáry prohodil litvínovský Baránek letňanského Šíra, řítil se na Švihálka z pravé strany Řehoř. Do jeho střely od modré čáry vložil hůl vracející se Rulf a stejně jako na začátku utkání nešťastně tečoval puk do horního růžku branky (3-1). Litvínov tak ve vlastním oslabení odskočil na rozdíl dvou branek.

V úvodu třetí třetiny hráli letci dvouminutové oslabení. Litvínov uzamkl Letce v jejich obranné třetině, nicméně letňanská obrana ho k ničemu nepustila. Až v samotném závěru přesilové hry se Litvínovu podařilo dobře vystřelit. Švihálek sice kotouč pokryl, bohužel ho ale neudržel v rukavici a 8 vteřin po vypršení trestu tak Letci inkasovali z dorážky Šestáka čtvrtou branku (4-1).
V 50. minutě se konečně Letcům podařilo využít přesilovou hru, když se Kaplan po přihrávce od mantinelu objevil zcela sám před domácím Soukupem a blafákem mu nedal šanci (2-4).

I přes neustálý tlak v poslední dvacetiminutovce a celkově velice dobrou třetí třetinu se bohužel Letcům nepodařilo zvrátit vývoj utkání a ztratili tak důležité tři body. Utekli jim tak soupeři z první čtyřky a nyní musí Letci - pokud chtějí stále myslet na účast v play off - začít opět bodovat a stoupat tabulkou vzhůru. O tom, jak je boj o první čtyřku vyrovnaný svědčí skutečnost, že díky prohře v Litvínově klesli Letci hned o čtyři místa v tabulce - ze 3. na 7. místo.

VÝSLEDKY 34. KOLA

TABULKA PO 34. KOLE 



Čtěte také

Podcast hokej zblízka