O víkendu hrály soutěž jen pětka a sedmička
pondělí 13. listopadu 2017

Málo motivace v Nymburku. Dohrávka přinesla porážku

Jen dvě žákovské třídy měly o uplynulém víkendu soutěžní program. Páťáky i sedmáky čekal v sobotu výjezd do Nymburka, odkud si oba týmy přivezly vysoké vítězství. Sedmička ale ještě ve středu absolvovala mnohem těžší dohrávku v Poděbradech, kde naopak výsledkově vyhořela. Šestka s osmičkou si tentokrát dopřávaly zápasové volno, i když si ho šesťáci zpestřili přípravou s Libercem.

Pětka se na body příliš nenadřela  

Páťáci v prvním vzájemném souboji dali Nymburku přes dvacet gólů, a tak také k sobotní odvetě přistoupili. Na venkovním ledě sice vyhráli 13:3, ale výkonem nijak speciálně nenadchli.

"Jestli kluci odehráli tak půlku zápasu naplno, tak to bylo hodně. Viděl jsem tam málo momentů, které chceme, aby správně řešili," nepřeceňoval vysoké vítězství jeden z trenérů Jakub Kučera. 

S přibývajícími minutami zápasu mu vadila klesající motivace u jeho mužstva. "Tým viděl, že je soupeř slabší, přišlo z naší strany uchlácholení. Myslím, že jsme rozhodně mohli dát ještě víc gólů," uzavřel stručné hodnocení. 

Tento víkend by měli Letci sehrát hned dva mistrovské zápasy: na páteční státní svátek proti Neratovicím a o den později v Mladé Boleslavi.

5. třída: Nymburk - HC Letci 3:13 
(2:4, 1:6, 0:3)
 
Branky hostů: Kurka 3, Kubeš 3, Hlaváč 2, Vítek 2, Surkov, Svoboda, Novotný. Asistence: Novotný 2, Štefanča, Kubeš.

Sedmička nezvládla dohrávku, pak uspěla  

Sedmáci si nedávno nechali kvůli špatným podmínkám přeložit utkání v Poděbradech, jenže to nebylo nic platné. Středeční dohrávka jim vůbec nevyšla a nakonec se vraceli domů s porážkou 2:7.

Na střídačce přitom zastupoval Marek Horáček, neboť trenér Ladislav Kadaně si plnil povinnosti u "A" týmu. "Nebyl jsem tam, ale co mi Mára říkal, tak mu prý chybělo větší nasazení a taková ta chuť do zápasu," vyprávěl Kadaně. 

Možná se na výkonu podepsal i netradiční termín, kdy hráči spěchali na zápas v pracovní týden přímo ze školy. "Dostali jsme špatné góly a bylo po nadějích," tlumočil hodnocení trenér.

Výsledek si alespoň vynahradili v sobotu, kdy v Nymburku vyhráli 12:2. Letci svého soupeře nechali na svou branku vystřelit jen párkrát za celé utkání. "Měli jsme vyhrát víc, bohužel nás celou sezonu sráží nízká produktivita," dodal Kadaně. "Byli jsme jasně lepší, Nymburk jen pohrozil z pár úniků."

Teď se mužstvo chystá hlavně na Mladou Boleslav. V sobotu se schyluje k bitvě o první místo ve skupině.

7. třída: Poděbrady - HC Letci 7:2 (2:1, 2:0, 3:1)
Branky hostů: Godochkin, Vosmík. Asistence: Mišovic, Flieger, Jelínek.

Nymburk - HC Letci 2:12 (1:4, 0:5, 1:3)
Branky hostů: Hrdinka 2, Mišovic 2, Godochkin 2, Štípek 2, Horáček, Svoboda, Vosmík, Britsky. Asistence: Svoboda 3, Šrámek 2, Vosmík 2, Flieger 2, Hrdinka, Horáček, Godochkin, Štípek, Liberda.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka