Letci hrají už v úterý další kolo s Bílinou
sobota 11. listopadu 2017

Skalp Řisut. A "áčko" se rázem odrazilo ode dna tabulky

Je to nejspíš jen shoda náhod, ale jedno se zatím dospělým Letcům musí nechat: buď na soupeře umí, nebo neumí. V dosavadních 17 kolech našli jen dva týmy, které dokázali porazit v obou případech: po Vrchlabí to jsou i Řisuty. "A" tým je ve veledůležité bitvě přehrál těsně 3:2 a odrazil se ode dna tabulky. Mimořádně už v úterý má příležitost třetího domácího utkání v řadě. Bilanci chce vylepšit s Bílinou.

Jen čtyři vítězství zatím Letci ve II. národní lize urvali. Dvakrát proti Vrchlabí a teď podruhé i s Řisuty. Díky sobotnímu triumfu už nejsou poslední v tabulce, z 11. místa přeskočili rovnou dva soky: Slaný a právě Řisuty. 

O cenný triumf se nejvíce postaral útočník Dominik Volek, který zaznamenal první a třetí gól, na ten prostřední ještě přihrál Lukáši Kučerovi. "Taky ještě potřebuje potrénovat, ale dnes byl tahounem hlavně v naší koncovce," ocenil Volka trenér Aleš Totter.

Hosté v závěrečné power-play stihli už jen upravit na konečné skóre. A tak v Ice Areně mohla přijít tradiční děkovačka publiku.

Přitom ne vše se od úvodního buly vyvíjelo podle plánů.

Hned v prvním střídání se totiž zranil zkušený útočník Frank Kučera a už tak oslabená sestava musela znovu improvizovat. Ale jak řekl trenérův asistent Jiří Černoch: "Tyhle těsné výhry jsou pak o to cennější. Obzvlášť když jsou nad sousedem v tabulce."

Jednu zajímavost sobotní vítězství má. Letci vyhráli vůbec poprvé v sezoně, aniž by jim k tomu pomohl hattrickem kapitán Martin Kotyra, který si odpykává třízápasový distanc od disciplinární komise. 

"Chtěl bych hlavně pochválit hru v oslabení, protože ta nás v posledních týdnech hodně trápila," vyzdvihl týmový výkon kouč. Právě tento faktor může rozhodovat i v úterní bitvě s Bílinou. 

Tam Letňany 4. října prohrály 3:7, třebaže vysoký výsledek hodně zkresluje. Právě v přesilovkách Severočeši dokáží krutě trestat. A Letci se na ně chtějí dobře připravit.

Navzdory tomu, že si o plné sestavě bez trestů a zranění mohou nechat stále jenom zdát. Zato spoléhají na domácí prostředí a znovu prosí o co nejpočetnější návštěvu.

Pozor, utkání se tentokrát opravdu koná mimořádně už v úterý, v pracovním týdnu tradičně v čase od 18.20. Po nedělním volnu mužstvo absolvuje pondělní trénink a pak zkusí urvat další body.

Ve skupině Západ jich má momentálně 13. S pětibodovou ztrátou na osmý Dvůr Králové. Úterní soupeř je prozatím sedmý a bodů na svůj účet nasbíral už devatenáct.

"Bílina je jeden z těch týmů, který nepatří do té silné špičky. Chceme dát do toho všechno, věříme, že je můžeme porazit," burcuje své svěřence Totter. A nezapomněl ani na vzkaz fanouškům: "Snad nás přijde podpořit ještě víc lidí. V pracovním týdnu se mi ty návštěvy zdají být silnější."

Vstupné je 60 Kč pro dospělé, 30 Kč pro děti do 15 let a zdarma pro děti v letňanském dresu.

Tým se těší na vaši podporu.

17. kolo: HC Letci - Řisuty 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Volek (Beran, Havlůj), 30. Kučera L. (Volek, Havlůj), 58. Volek (Dubský, Lojka) - 38. Patyk (Hampl, Kalla), 60. Krpata (Janeček, Havelka). Rozhodčí: Barek - Marek, Horžaďovský. Vyloučení: 6:8. Diváci: 210.

18. kolo: HC Letci - Bílina (úterý 14. 11. od 18.20)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka