Poslední Letci neměli v Liberci moc šancí
sobota 07. října 2017

Starší dorost se nedočkal ani gólu. A soupeři se vzdalují

Už pět zápasů starší dorost čeká na druhé vítězství v extraligové soutěži. V Liberci mu Letci byli zatraceně daleko. Bílé Tygry v sobotu příliš nepotrápili a podlehli jednoznačně 0:4. "Našemu výkonu odpovídá výsledek zápasu," hodnotil utkání letňanský trenér Jiří Seidl. Jeho tým se krčí na posledním místě pětičlenné skupiny B a ostatní soupeři se mu bleskově vzdalují. Propast už činí jedenáct bodů.

Vedoucí Sparta s 19 body, za ní hned trio pronásledovatelů na třinácti bodech. A pak poslední Letňany s dvojkou na kontě. To je momentální obrázek tabulky, v níž starší dorost marně válčí s papírově silnějšími protivníky.

Naposledy byl nad jeho síly Liberec.

Severočeši od začátku diktovali tempo hry a hned ve druhé minutě se ujali vedení. Svůj náskok do 32. minuty navýšili do podoby konečného skóre a s přehledem vyhráli 4:0.

"Soupeř vyhrál zaslouženě," uznal trenér Seidl. "Často nás dostával pod tlak, my jsme se snažili bránit a v určitých fázích zápasu se nám to i dařilo." Jenže bránit je málo. Zvlášť když v utkání ztrácíte a nutně potřebujete vyrovnat.

Však si jeho protějšek Milan Plodek pochvaloval: "Začali jsme dobře a v celém průběhu utkání jsme si vytvořili spoustu šancí, jen nás mrzí jejich neproměňování," svěřil se domácí kouč na webu liberecké mládeže. "Letňany si sice vytvořily několik příležitostí, ale nám dobře zachytal brankář." 

Na tento post se tradičně mohou spolehnout i Letci. Poměr střel 59:21 to jasně dokazuje. Letňanský gólman Petr Hamalčík už si zvykl na vysokou permanenci létajících puků. A znovu mužstvo kolikrát držel nad vodou. "Měli jsme několik brejků, bohužel jsme byli mnohem horší v koncovce," posteskl si trenér Seidl. 

Zatímco o tomto víkendu Letňanští sehráli jediný zápas, za týden je čekají bitvy v pátek i v sobotu. Nejprve se už potřetí v sezoně střetnou se Spartou, pak se konečně pokusí udolat Slavii. 

Není pochyb, že to bude opět těžký úkol.

Liberec - HC Letci 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Bitman (Maťátko), 14. Ira (Šafařovský), 31. Rychlovský (Šeliga), 32. Maťátko (Hájek). Rozhodčí: Knapík - Goltsch, Sýkora. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 106. Střely na branku: 59:21.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka