Letci podlehli Mladé Boleslavi, jsou poslední
sobota 07. října 2017

Krizová pasáž druhých třetin. Mladší dorost děsí výpadky

Lze to těžko vysvětlit, ale v zápasech mladšího dorostu se už pravidelně objevuje jedno hluché místo. Potřetí v řadě Letci ztratili utkání pár minut před druhou přestávkou. Po dvou kolapsech z minulého týdne se něco podobného odehrálo i v sobotu proti Mladé Boleslavi. Tým dostal dva slepené góly za 18 vteřin a prohrál už počtvrté v řadě. V extraligové skupině Střed se dál krčí na posledním místě.

Druhá desetiminutovka druhé třetiny bývá pro Letce smrtelná. A evidentně se stává kritickou pasáží posledních zápasů. V sedmém kole s Boleslaví drželi těsné vedení 2:1, když zničehonic přišla 38. minuta - a s ní i dva těžké soupeřovy údery.

"Trochu jsme se báli o výsledek. A pak zase přijde kolaps," nedokáže si vysvětlit trenér Tomáš Blažek.

Domácí porážka 2:5 tak nechala letňanský tým na chvostu tabulky, kde se krčí s pěti body, společně s jen o skóre lepšími Pardubicemi. Přitom první perioda sobotního utkání byla vyrovnaná.

Boleslav přidala na aktivitě od poloviny zápasu a její důraz se začal projevovat i na skóre. Pramenila z toho také vyloučení - Blažkovo mužstvo se nechalo vylučovat až příliš často.

"Devět vyloučení je až moc, zbytečně moc. Přestaneme bruslit a na něco čekáme. To se nemůže stávat," vyčetl kouč týmu. "Samozřejmě z toho pramenily dva slepené góly, které nás položily na záda."

V 55. minutě hosté zvýšili na 4:2 a v 60. upravili na konečné skóre, čímž si upevnili třetí místo v tabulce. Letci naopak ze sedmi dosavadních zápasů mají stále jediné vítězství, které v Brně urvali v polovině září.

Ve čtvrtek je čeká těžký duel na ledě devítibodové Jihlavy, v sobotu přivítají České Budějovice, které mají jen o bod více než Letňany. Pokud Pražané chtějí tabulkou nahoru, je nejvyšší čas bodovat.

"Těžko teď prognózovat sílu soupeřů, když jsme na ně ještě nenarazili. Ale o Jihlavě jsem slyšel, že má velmi silové mužstvo, s ní to bude nepříjemné," odhaduje Blažek. "Uvidíme, s kým v kádru k nám přijedou Budějovice. Každý zápas pro nás bude těžký."

HC Letci - Mladá Boleslav 2:5 (1:0, 1:3, 0:2) 
Branky a nahrávky: 6. Suda (Vrkoč, Pětník), 33. Pětník - 24. Sommer, 38. Dlask (Zajíček, Simon), 38. Simon (Zajíček), 55. Zajíček (Simon), 60. Kulvejt. Rozhodčí: Horáček - Kubíček, Šimánek. Vyloučení: 9:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 68. Střely na branku: 25:45.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka