Letce čeká po prohře s Trutnovem lídr z Děčína
neděle 24. září 2017

"A" tým hrál příliš složitě... Čas těžkých zkoušek nekončí

Když urvali senzační vítězství ve Vrchlabí, trenér Aleš Totter krotil nadšení: "Hlavně ty body musíme potvrdit doma." Jenže bleskovou euforii stejně rychle střídá zklamání. Tenhle úkol se totiž "áčku" nepovedl, v sobotní bitvě II. ligy prohrálo doma i podruhé - tentokrát 1:5 s Trutnovem. Série těžkých zkoušek však zdaleka nekončí. Už ve středu Letce čeká další oříšek: na ledě neporaženého Děčína.

Jako by ten přetěžký začátek sezony snad nikdy neskončil  Letci ještě nenarazili na slabšího soupeře - otázkou je, jestli vůbec nějaký slabý soupeř je. Papírově ovšem mají nalosován jeden těžký kalibr za druhým. A v následujícím týdnu tomu nebude jinak.

Ve středu je totiž čeká Děčín, zatím suverénní lídr tabulky, který má ze čtyř zápasů čtyři vítězství. Jako jediný ve skupině Západ zatím neztratil ani bod. "Vypadá výborně," říká na k soupeři trenér Totter. "Přesně nevíme, jaký mají kádr, ale je jasné, že tam pojedeme v roli outsidera. Ale pokusíme se překvapit."

Letňanská družina bude mít v úterý opět rozbor na videu, kde se domluví na "děčínské" taktice. Pomohlo to před týdnem, třeba to pomůže i nyní. 

Především si ale bude muset ukázat chyby, kterých se dopustila v sobotním kole s Trutnovem, kterému dovolila první výhru v lize. V přípravě Letci přitom tento tým dvakrát porazili, naostro už to ale nevyšlo. 

"Nedávali jsme si dobře kotouče. Soupeř naopak využíval brejky," hodnotil domácí kouč. Na první gól Pražané stihli ještě reagovat brankou Lukáše Lojky, na ten druhý už ale nikoliv. To svou cestu za hattrickem nastartoval Tomáš Půlpán, v 58. minutě Trutnov učesal svůj triumf na konečných 5:1.

Letci v průběhu utkání zjednodušili hru a vytvářeli si spoustu příležitostí. Jenže doplatili na mizernou koncovku. "Když se náš tlak stupňoval, přišla vyloučení a dostali jsme dva slepené góly na 1:4," popisoval Totter. Ve třetí třetině sáhl ke změnám v sestavě, jenže góly stejně nepřišly.

"Část zápasu jsme to nebyli my a to nás stálo body," lituje kouč. "Vrátilo nás to zpátky na zem. Haprujeme se sebevědomím, viděl jsem, jak hráči jedou z ledu se svěšenými hlavami. Přesto je pozitivní, že jsme až do konce nic nevzdali a snažili se bojovat."

Pro Letce to znamená už druhá porážka (ze dvou zápasů) na domácím hřišti a sedmé místo v tabulce. Příležitost změnit tuto skutečnost budou mít v sobotu proti Řisutům.

Na jedno je třeba se zaměřit. S výjimkou vítězného klání ve Vrchlabí "A" tým vždy inkasoval jako první - v prohraných zápasech tak pokaždé dotahoval. I to se bude snažit změnit na horkém ledě děčínské arény.

"Pořád dotahujeme, soupeř pak hraje to, co mu stačí, takže vyhazuje puky. My se těžko dostáváme do hry," naznačuje Totter, na co se Letci musí zaměřit. Podaří se jim najít recept na aktuálního lídra?

Už ve středu od 18.00 bude tato tajenka postupně rozluštěna.

4. kolo: HC Letci - Trutnov 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Lojka (Prchal, Havlůj) - 6. Martinec (Kolář, Poul), 13. T. Půlpán (Kastner, Chytráček), 35. A. Půlpán (Kolář), 37. A. Půlpán (Kolář), 58. Kastner (Polívka). Rozhodčí: Nepomucký - Tasch, Schopf. Diváci: 135.

5. kolo: Děčín - HC Letci (středa 27. 9. 2017, 18.00)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka