pátek 06. ledna 2012

Mladší dorost po vánoční přestávce nestačil na Pardubice

Ve čtvrtek vyrazili mladší dorostenci po 14-ti denní vánoční přestávce k utkání do Pardubic. Letňanští mladíci předvedli skvělý vstup do utkání, vyrovnaný zápas ale nakonec v závěrečné pětiminutovce zvrátili ve svůj prospěch domácí a připsali si tři body za vítězství 8:5.

Letci předvedli skvělý nástup do utkání, když už v 9.minutě vedli o tři branky. Už po minutě hry se prosadil Dyrynk 1-0. Opařené Pardubice se nedokázali vzpamatovat a tak v 6. minutě zvýšil na 2-0 Polyanychka a třetí branku Letňan přidal v 9. minutě při vlastním oslabení Čapek. Do 10. minuty tak utkání vypadalo jako jednoznačná záležitost pro Letce.
Pardubice se vrátili zpět do utkání ve 12. minutě díky Švarcovi (1-3). Stejný hráč se znovu prosadil v 16. minutě při vyloučení letňanského Karabáčka a snížil na rozdíl jediné branky (2-3).

Do druhé třetiny vstoupili Letci až příliš agresivně, když hned v úvodu dostal vyšší trest 2+10 J. Kučera. Po přestřelce v první třetině se hra poněkud zklidnila a diváci tak viděli pouze jednu branku. Letci si vypracovali několik slibných šancí, domácí několikrát zachraňovala tyč brankové konstrukce. Jediná branka této třetiny tak bohužel spadla v 37. minutě do branky hostů - prosadit se dokázal pardubický Musil a srovnal tak na 3-3. 

Lepší nástup do třetí třetiny měli opět Letci. V 43. minutě je posunul do jednogólového vedení svou druhou brankou v utkání Dyrynk (3-4). Bohužel ihned v dalším střídání srovnal pardubický Voženílek (4-4) a o minutu později otočil vývoj utkání domácí Špaček (5-4).
Poprvé v utkání tak museli Letci dotahovat - v 52. minutě srovnal na 5-5 Kulda.
Pak přišla nešťastná poslední pětiminutovka Letců. V čase 55:00 vstřelil vedoucí a zároveň vítěznou branku Pardubic Panna (6-5), v 57. minutě zvyšoval na rozdíl dvou branek Procházka (7-5) a symbolickou tečku uděla při power-play Letců druhým gólem v utkání Panna (8-5).

VÝSLEDKY 21. KOLA

TABULKA PO 21. KOLE

Čtěte také

Podcast hokej zblízka